Avto
1838 ogledov

Kako spraviti 2,2 metra širok avto skozi 88 centimetrov široko ožino

Ford ranger raptor Guinness World Records
Je mogoče, čeprav te tehnike ne bo obvladal ravno vsak.

Padel je še en nenavaden rekord za Guinnessovo knjigo. Cilj je bil spraviti cel avto skozi najbolj ozko možno razpoko. Seveda brez dotika. 

Britanski kaskader Paul Swift je sprejel izziv. Usedel se je v forda rangerja v izvedbi raptor, ki z ogledali vred v širino meri 218 centimetrov. Pred seboj je imel dve palici, ki sta bili narazen vsega 88 centimetrov. 

Mojster obvladovanja nenavadnih ravnovesij je s pomočjo rampe spravil pick-upa na dve kolesi in suvereno zapeljal skozi ožino. S tem je prejšnji rekord izboljšal za dodatni centimeter. Na videu izgleda zelo enostavno.

Swift pa je v resnici moral kar nekajkrat ponoviti poskus, saj ga je oviral veter. Na koncu je bil seveda zelo zadovoljen. Morda je na prvi pogled izbral zelo nenavadno vozilo za doseganje takšnega rekorda, a je Swift pojasnil, da je Fordov ranger v izvedenki raptor zelo primeren, saj ima pravšnjo maso in mehko vzmetenje, zato je dobro vodljiv tudi, ko ima na tleh samo dve kolesi. 

"V zadnjem času sem ga uporabljal že pri kar nekaj vragolijah in snemanjih. Na nek način je to neuničljiv avto."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sandi76 09:22 19.december 2023.

    Kaj novinarju, ki je napisal 88cm, niti logika ne deluje več ??

  • 4krogci 19:39 18.december 2023.

    Ranger Raptor je v Nottinghamshiru v Veliki Britaniji prevozil ožino, ki je le 88 centimetrov širša od višine vozila. No to je pa neki drugega....in objava na slovenski strani en mesec nazaj. ... pa se te mere so tak tak.

  • 4krogci 19:36 18.december 2023.

    kdor je vozu tanovga reptorja pol mu je kristalno jasno da to ni izvedljivo...pač v novi generaciji pogon tega ni sposobn speljat...s tastarim še še ampak je pa motor podhranjen za take podvige....seveda je pa to le še ena nerealistična ...prikaži več Fordova reklama v zadnjem času, ko jih vsi tekmeci prehitevajo z lahkoto.