Avto
52 ogledov

Kakšen Maribor in Olimpija? OffRoad!

OffRoad 2012
1/9
Organizator
Spet je špricalo blato. V gramoznici Bistrica so se na hitrostni in težavnostni preizkušnji Slovenija OffRoad pomerili vozniki terenskih avtomobilov. Tekmovanje si je ogledalo več kot 4.000 ljudi. Toliko gledalcev si je pretekli konec tedna skupaj ogledalo nogometni tekmi Maribora in Olimpije.

Na peščenih površinah gramoznice v Bistrici pri Naklem so se v boj s časom in brezpotjem pognali ljubitelji sukanja volana terenskih avtomobilov.

Podjetje Boltez d.o.o. iz Kranja je v sodelovanju z Občino Naklo pripravilo Slovenija OffRoad 2012, tekmovalne vožnje s terenskimi avtomobili in testne vožnje ter pester spremljajoči program.

Prireditev ima za sabo že nekajletno tradicijo, leta 2004 so jo prvič pripravili na poligonu ob brniškem letališču, nato pa vse do leta 2008 v gramoznici Bistrica. Tekmovalne proge so zakoličili prekaljeni inštruktorji terenskih voženj pod vodstvom Janeza Marolta, zato voznikom ni manjkalo izzivov, zlasti na težavnostni preizkušnji. Že v zgodnjih jutranjih urah se je v gramoznici zbralo več kot petdeset ekip, ki so se s svojimi terenskimi avtomobili prijavile za vožnjo na čas, in skoraj dvajset tistih, ki so se na težavnostno progo podali s posebej prirejenimi avtomobili ali bolje rečeno, s pravimi terenskimi pošastmi.

Sobotni spektakel si je ogledalo več kot štiri tisoč gledalcev in tako množične prireditve v Naklem že dolgo ali pa še sploh nikoli ni bilo. Številni gledalci so uživali v adrenalinskih vožnjah, še posebej med težavnostno preizkušnjo, ko je bilo letos prvič mogoče tudi prehitevati.

Kamenje je frčalo, avtomobilski motorji so ječali od obremenitev, sem in tja se je izpod kakšnega tudi pokadilo, nekateri so morali priznati, da tehnika ni zdržala. Tisti, ki so bili najhitrejši v posameznih kategorijah in v skupni razvrstitvi, so prejeli medalje, pokale in praktične nagrade.

Poleg tekmovalnih voženj je prireditev zaznamoval tudi bogat spremljajoči program. Obiskovalci so lahko v spremstvu inštruktorjev preizkusili zmogljivosti terenskih vozil, za ogled in preizkus so bili na voljo tudi štirikolesniki, čas med hitrostnimi preizkušnjami je s svojimi atraktivnimi in dih jemajočimi skoki s štirikolesnikom zapolnil Aleš Rozman.

Tako kot v prejšnjih letih je ogled prireditve brezplačen, organizatorji pa so poskrbeli, da obiskovalci niso bili lačni in žejni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.