Avto
309 ogledov

Katere države izdelujejo najhitrejše avtomobile? Hrvaška v Top 10.

Venom GT sypder Hennessey
Na eBayju so objavili seznam desetih držav, ki proizvajajo najhitrejše avtomobile na svetu. Na tem seznamu se je zahvaljujoč električnemu superšportniku rimac concept one znašla tudi Hrvaška. Najhitrejše vozilo proizvajajo v ZDA.

Na eBayju so sestavili seznam držav, kjer proizvajajo najhitrejše avtomobile za prodajo, ki ni ostal neopažen, saj so ga povzeli številni tuji mediji. Neopažen ni ostal predvsem pri naših južnih sosedih, ki se radi pohvalijo s svojim izdelovalcem eksotičnih, a zelo posebnih električnih vozil, podjetjem Rimac Automobili. Po objavi seznama so se oglasili iz hrvaškega podjetja in delili zapis na svojih socialnih omrežjih.

"Rimac concept one iz Hrvaške prikazuje prihodnosti, v kateri bodo super avtomobili ekološko sprejemljivi in neverjetno hitri," so zapisali na eBayju.

Koenigsegg regera | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil


Rimac concept one z 800 kilovatov moči (1088 konjskimi močmi) doseže najvišjo hitrost 355 km/h, kar Hrvate uvršča na sedmo mesto, pred osmo Japonsko (Nissan GT-R 315 km/h), deveto Nizozemsko (donkervoort 270 km/h) in deseto Indijo (DC avanti elektronsko omejenih 200 km/h).

Rimac one concept | Avtor: Rimac Automobili Rimac Automobili

ZDA na vrhu seznama

Na šestem mestu seznama eBayja je Velika Britanija (Noble M600 358 km/h), peto mesto zaseda Italija (pagani huayra 372 km/h), na četrtem pa Nemčija (RUF RTR 378 km/h).

Na najnižji stopnički, 3. mestu je Švedska. Koenigsegg regera zmore zahvaljujoč kombinaciji elektromotorja in 5,0-lirskega twin-turbo V8 motorja proizvesti 1119 kilovatov moči (1500 KM), najvišja hitrost je 410 km/h.

Bugatti chiron | Avtor: Newspress Newspress


Na drugem mestu je Francija z bugattijem chironom z W16 osemlitrskim motorjem (1.103 kW/1.500 KM), naslednikom veyrona, ki je postavil hitrostne rekorde. Za chirona verjamejo, da bo še hitrejši, njegova najvišja hitrost pa je 433 km/h.

Najhitrejši avtomobil pa prodajajo v ZDA. To je venom GT, ki je dosegel najvišjo hitrost 435,1 km/h. Pri Hennesseyju so pod pokrov močno predelanega lotus exigea vgradili 7,0-litrski V8 motor s kar 1.082 kW moči (1.471 KM). Precej težji veyron jih ima 882 kW (1.183 KM). Poleg tega ima venom pogon le na zadnji premi in šeststopenjski ročni menjalnik v primerjavi z bugattijevim 4x4 in sedemstopenjskim DSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.