Avto
2929 ogledov

Kateri avtomobili so najboljši za naše poslovneže?

Poslovni avto leta 2020 Finance
PAL 2020: 10 slovenskih managerjev je pomagalo ocenjevati avtomobile. Imeli so drugačno mnenje od novinarjev in izbrali zmagovalca.

Časnik Finance je, letos z nekaj zamude zaradi krize covid-19, vseeno razglasil zmagovalce tradicionalnega izbora Poslovni avto leta. 
Finaliste so določili novinarji Časnika Finance s pomočjo podrobnega ocenjevanja in vrednotenja kandidatov s pomočjo izračuna stroškov lastništva družbe Avant car. Nato so zanje glasovali bralci Financ.

Poslovni avto leta 2020 | Avtor: Finance Finance

V kategoriji managerski avto leta in luksuzni terenec leta pa se je pridružila še tretja žirija – deset direktorjev slovenskih podjetij, ki so finaliste v obeh kategorijah preizkušali na običajnih cestah in na asfaltu in terenu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

Veliki zmagovalec, ki si je nadel naziv Managerski avto leta 2020 je postal mercedes-benz razred E, na drugo mesto se je uvrstil BMW serije 5, na tretje pa audi A6/A7. Za razliko od novinarjev Finance, ki so mercedes-razred E postavili šele na tretje mesto, za BMW serije 5 in audi A6/A7, so bralci in 10 managerjev mercedesa uvrstili na prvo mesto, kar je bilo na koncu dovolj za prepričljivo zmago.

Poslovni avto leta 2020 | Avtor: Finance Finance

Najbolj napeto je bilo v kategoriji poslovni avto leta, kjer sta volkswagen passat in škoda super zbrala enako število točk. Zmagal je volkswagen passat, ker je zbral več glasov bralcev.

Poslovni avto leta 2020 | Avtor: Finance Finance

Zato pa je Škoda odnesla naziv v kategoriji službeni avto leta, kjer je bila prva octavia. Tudi BMW je odnesel nagrado. X5 je Luksuzni terenec leta 2020. In še kategorija povsem električnih avtomobilov. Električni avto leta 2020 je v vse večji konkurenci postal renault zoe, do petega mesta si sledijo tesla model 3, Volkswagen ID.3, hyindai ioniq electric in opel corsa-e.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.