Avto > Kombinirana
621 ogledov

Metallica prisega na električno mobilnost

Iveco tovornjak v barvah Metallice Iveco
Skupina Metallica evropsko turnejo začenja s koncertom 24. 5. v Münchnu, v Nemčiji. Med potovanji se bodo večino časa zanašali na elektriko.

Legendarna ameriška skupina je namreč konec lanskega leta z Ivecom podpisala pogodbo o uporabi tovornjakov z ekološkimi pogoni. Italijanski proizvajalec je ponudbo opremil s serijo tovornjakov na električni pogon. Poleg tovornjaka S-eWay, ki ponuja električni doseg do 500 kilometrov, bo Iveco Metallici priskrbel tudi različice s plinsko instalacijo in bistveno večjo avtonomijo.
Poleg tovornjakov, ki jih bodo lahko ljubitelji ameriške skupine prepoznali po "kričečih" napisih v kontrastni barvi, bodo v karavani tudi minibusi eDaily in Daily, pri čemer bo zadoščeno ekološkemu vidiku ture.

Pri Metallici želijo, da ima M72 World Tour maksimalno zmanjšan CO2 odtis. Poleg tega Iveco načrtuje v akcijo vključiti tudi voznike tovornjakov. Voznike, ne glede na znamko vozila, pozivajo, da predložijo videoposnetke ob glasbi Metallice in tako dobijo vstopnice za koncert.

Evropski del turneje 2024 skupine Metallica
24.5. München, Nemčija – Olympiastadion
26.5. München, Nemčija - Olympiastadion
7.6. Helsinki, Finska – Olimpijski stadion
9.6. Helsinki, Finska – Olimpijski stadion
14.6. Kopenhagen, Danska – stadion Parken
16.6. Kopenhagen, Danska – stadion Parken
5.7. Varšava, Poljska – PGE Narodowy
7.7. Varšava, Poljska – PGE Narodowy
12.7. Madrid, Španija – Estadio Cívitas Metropolitano
14.7. Madrid, Španija – Estadio Cívitas Metropolitano

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.