Avto > Kombinirana
6588 ogledov

Volkswagen caddy je dobil posteljo in kuhinjo

VW caddy california
1/10
Volkswagen
Ko v zvezi s Volkswagnom pomislimo na californio, to pomeni prostočasni aktivnosti prilagojeni transporter. A po novem bo californij več in eno so naredili tudi na osnovi novega caddyja.

Pri Volkswagnu pravijo, da je caddy california prvi avtodom, ki je nastal na osnovi njihove modularne platforme MQB, ki je caddyju prinesla predvsem več prostornosti. To so izkoristili tudi projektanti caddyja californie, ki so v njegov prtljažnik vgradili zložljivo posteljo in druge pripomočke za kampiranje.

Citroen Berlingo XL Dva v enem Avto Radi kampirate? Našli smo vozilo za vas

VW caddy california | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Postelja je z merami 1,980 x 1,070 metra precej velika, vendar pa se po zlaganju njena površina zmanjša na tretjino in jo lahko mirno vozimo v prtljažniku ter uporabljamo zadnjo klop. Če pa je ne rabimo, lahko zadnjo klop tudi odstranimo iz avtomobila in prostor izrabimo za prtljago, saj ni konstrukcijski del postelje, kot je to veljalo za caddyja beach, predhodnika caddyja californie.

Potovanje z Rimorjevim avtodomom Kaj smo se naučili? Avto Prvič za volanom avtodoma. Kaj smo se naučili?

Caddy california je lahko opremljen tudi s priročno kuhinjo s plinskim kuhalnikom, ki ji streho zagotavljajo dvižna vrata, pod posteljo ostane dovolj prostora tudi za drugo opremo, prav tako pa je ob zadnjih okn

VW caddy california | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Pogled na zvezde

Caddy california lahko ima tudi veliko panoramsko streho, ki počitnikarjem med ležanjem na postelji ponudi užitek ob pogledu na zvezdno nebo, poskrbljeno pa je tudi za učinkovito zračenje kabine, ki jo ponoči osvetljuje diskretna led svetloba.

Adria astella V Sloveniji Avto Ta trend je lani v Sloveniji eksplodiral

Na voljo je tudi zanimiv modularni šotor, ki ga je mogoče pritrditi na caddyjev zadek in v tem primeru ponudi tudi prostor za dodatno posteljo. Ker je šotor samostojna enota, se ga lahko uporabi tudi neodvisno od avtomobila. V opremo caddyja californie sicer spadajo tudi mizica in dva stola, ki ju voznik lahko v posebni vreči shrani pod posteljo.

VW caddy california | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Seveda je caddy california predvsem volkswagen caddy, kar pomeni, da je med drugim na voljo z digitalnim kokpitom in infozabavnim sistemom, ki so mu dodali tudi aplikacijo »California on Tour«, ki je namenjena predvsem počitnikarjem. Visoka je tudi raven asistenčnih in varnostnih sistemov, caddy california pa si s caddyjem deli tudi turbodizelska motorja z močmi 55 ali 90 kilovatov.

Brüder EXP-6 GT bivalna prikolica Avto Bivalnik za uspešen pobeg pred virusom

VW caddy california | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.