Avto
20 ogledov

Konec s predrtimi pnevmatikami

Menjava kolesa Shutterstock
Proizvajalec pnevmatik Goodyear je za prihodnost najavil prodajo pnevmatik, ki se samodejno napihnejo. Tehnologija deluje, zato je samo še vprašanje časa, kdaj nam ne bo več treba menjavati koles ob cesti.

Čeprav se sliši, kot da bi brali scenarij iz filma o Jamesu Bondu, pa je dejstvo, da bo Goodyear v prihodnosti ponudil sistem, ki bo omogočal, da se bodo pnevmatike samodejno napolnile.

Sistem, poimenovan Air Maintenance Technology (AMT), ima majhno tlačilko, ki je v popolnosti nameščena znotraj pnevmatike. Pri Goodyearu za sedaj ne razkrivajo, kdaj se bo tehnologija pojavila v širši uporabi, a so potrdili, da je sistem delujoč ter da ATP za napihovanje uporablja energijo samega vrtenja pnevmatike in kolesa.

Glavni tehnični direktor pri podjetju Jean-Claude Kihn trdi: "Pnevmatika, ki je sposobna sama vzdrževati napihnjenost, je tisto, kar vozniki in voznice želijo in čakajo že desetletja. Ko bo sistem zaživel v praksi, se bomo čudili, kako smo lahko živeli brez njega."

Komentarjev 1
  • Tyson Rok Mlakar 17:10 15.avgust 2011.

    mal ste se zmotil oz vam je prišel škrat saj ste napisali Tehnogoloja namest tehnologija!!! popravite čim prej!!!pa lep pozdrav!!!