Avto
25 ogledov

Le dobra pnevmatika je varna pnevmatika

Pnevmatika Shutterstock
Vozniki se med odpravljanjem na počitnice najbolj bojijo, da jih bo na cedilu pustila katera od pnevmatik, je pokazala raziskava trgovca s pnevmatikami Delticom.

Takšnega scenarija se boji kar 63 odstotkov vprašanih, a zanimivo le 12 odstotkov vprašanih v isti raziskavi pravi, da pred odhodom na daljšo pot preverijo tlak v svojih pnevmatikah in njihovo stanje.

Kaj lahko za varnost storite sami

Strokovnjaki svetujejo, da redno pregledujete pnevmatike, ki naj ne imajo manj od 2,5 milimetra profila, saj je manj, čeprav tudi slovenski zakon to še dopušča, predvsem ob močnejših nalivih premalo za varno odvajanje vode.

Prav tako redno nadzorujte tlak v pnevmatikah, če boste vozilo težje naložili, pa za nekaj desetink povečajte tudi tlak.

Poskrbite tudi za pravilno nastavitev podvozja, saj bo le tako obraba gum enakomerna. Ob nakupu novega avtomobila se pozanimajte, ali ima vgrajen senzor za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki javi vsakršno odstopanje in tako skrbi za varno vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.