Avto
3481 ogledov

Konec za fiesto, prihaja povsem nov ford

ford fiesta Ford
Ford bo v Kölnu v Nemčiji prihodnje leto prenehal proizvajati kompaktni model fiesta. Leto dni prej, kot je bilo načrtovano.

Hkrati s prenehanjem proizvodnje fieste, bo Ford v Kölnu začel proizvajati novi, povsem električni križanec, ki temelji na Volkswagnovi platformi. Tudi to se bo zgodilo leto dni, kot je bilo predvideno. Električni avtomobil bo mogoče začeti izdelovati že poleti leta 2023, piše Automobilwoche, ki se naslanja na vir, ki je bil seznanjen s poročilom.

Ford fiesta Kaj paziti Avto Rabljeni avto: ford fiesta šeste generacije (2008-2017)

Fordov električni križanec bodo izdelovali na električni platformi MEB skupine Volkswagen in naj bi bil sorodnik modela VW ID.4. Sprememba v proizvodnji ne bo vplivala na število zaposlitev v Kölnu, pojavila naj bi se celo dodatna delovna mesta. Fiesta, ki je bila v Evropi predstavljena leta 1976, je skoraj pol stoletja eden najbolj popularnih Fordovih modelov, vendar pa v zadnjih letih število proizvedenih modelov pada, saj so potrošniki s kombilimuzin prešli na križance, kot je model ford puma. Bruto prodaja fieste v Evropi je v prvih osmih mesecih leta padla na 39.395 proizvedenih enot, kažejo podatki družbe Dataforce.

Ford Puma | Avtor: Anže Petkovšek Ford Puma Anže Petkovšek

Ford Explorer Prvič pri nas Avto Velikan med SUV-ji na testu

Puma je zdaj najbolje prodajani osebni avtomobil proizvajalca avtomobilov v Evropi z 91.604 enotami. Ford je poleti zaradi padca bruto prodaje končal proizvodnjo trivratne fieste. Ford v tovarni v Kölnu vlaga v izdelavo električnih avtomobilov, leta 2024 bo tam zaživela tudi tovarna baterij. Električni križanec naj bi bil na prodaj leta 2024. V tovarni v Kölnu naj bi izdelala okoli 200.000 električnih vozil na leto.

Ford namerava v Evropi lansirati sedem popolnoma električnih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice