Avto
1144 ogledov

Korona virus je pojedel Pirellijev koledar

Scena 29.11.12, pirellijev koledar, summer, foto: steve mc curry Žurnal24 main
Ob koncu leta že kar nestrpno pričakujemo sloviti Pirellijev koledar, ki vedno prinese nekaj novega. Za leto 2021 ga ne bo.

Pri gumarju so se namreč odločili, da bodo 100.000 evrov, kolikor bi stala produkcija koledarja The Call, raje namenili raziskavam v boju proti korona virusu. Odločitev za odpoved koledarja je prišla še preden je Pirelli obelodanil fotografa, ki naj bi ga izdelal.

Pirelli koledar 2018 Avto Kateri Slovenci so letos dobili prestižni Pirellijev koledar?

Pirellijev izvršni direktor Marco Tronchetti Provera je povedal, da so produkcijo koledarja doslej že prekinili leta 1967 in v obdobju med letoma 1975 in 1983, nepredvidena epidemija korona virusa pa jih je prisilila, da so enako odločitev sprejeli tudi letos. Dodal je, da ga bodo z isto ekipo obudili, ko bo čas spet primeren za to.

Špan Borutu Pahorju Avto Borutu Pahorju ekskluzivni Pirellijev koledar z letnico 2017

Pirelli koledar 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

amy schumer Adijo, manekenke Magazin Pirelli tokrat stavi na uspehe in ne lepoto

Pirelli se je sicer z znamenitim koledarjem, ki je nekoč slovel po fotografijah razgaljenih lepotic, v zadnjih letih obračal v druge tematike. Ustvarjalec koledarja za 2020, italijanski fotograf Paolo Roversi, se je tako denimo navdihoval pri Shakespearovi tragediji Romeo in Julija, na fotografijah, ki so delno nastale v Veroni , pa je fotografijo združil s filmom. Samemu koledarju je namreč dodal tudi video posnetek, v katerem se je v vlogi režiserja na avdiciji pogovarjal s potencialnimi Julijami.

Uma Thurman Pirelli Magazin Letošnji Pirellijev koledar je nekaj posebnega

Pirellijev koledar so vedno ustvarjali sloviti fotografi, med katerimi so bili tudi Albert Watson, Tim Walker, Peter Lindbergh, Annie Leibovitz in Steven Meisel.

Nana Wolke Imamo fotko Magazin To je slovenski Pirelli!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.