Avto
174 ogledov

Košarkarji Olimpije so tudi vulkanizerji

1/15
Špan
Lani je snežna pošiljka poskrbela, da smo letne pnevmatike za zimske menjavali še pred zakonskim rokom, ki je 15. november. Nekateri so leto že poskrbeli, da jih sneg ne bo presenetil.
Gume Zaskrbljujoče Avto 30 bralcev prepričali, zakaj na avto namestiti zimske pnevmatike

Igralci najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kluba Petrol Olimpija so svoja vozila že preobuli v zimske pnevmatike. V centru mobilnosti Špan, ki tudi v letošnji sezoni postaja partner kluba, so se vulkanizerstva tako kot lani lotili sami. Skupaj s svojim trenerjem so preobuli svoja vozila v zimske pnevmatike, najbolj pa se je izkazal najvišji v ekipi, Mirza Begić.

Motrio pnevmatike Logično Avto Zakaj so avtomobilske pnevmatike vedno črne?

"Vožnja na treninge in tekme športnikom, še posebej košarkarjem, ki smo aktivni praktično skozi celotno leto, vzamejo precej časa. Zelo veseli smo, da smo že pred začetkom zimske sezone zamenjali letne pnevmatike z zimskimi, se s tem izognili stresu, ki bi ga morda imeli ob misli na to, da naše pnevmatike v zimskih mesecih niso primerne za vozne razmere, ki jih prinaša hladnejši čas, hkrati pa opozarjamo vse, ki se v tem obdobju podajajo na cesto, da to tudi oni storijo enako v najkrajšem možnem času. Ob velikem številu prevoženih kilometrov mora varnost na cesti vedno biti na prvem mestu," je dejal Miha Lapornik iz KK Petrol Olimpija Ljubljana in slovenski reprezentant.

 | Avtor: Špan Špan

Kaj pravi izkušeni vulkanizer? Avto Letos bom kupil rabljeno pnevmatiko! Kaj pravi izkušeni vulkanizer?

Pri Španu opozarjajo voznike, da jih višje dnevne temperature ne zavedejo, saj nizke jutranje temperature že vplivajo na zavorno pot. "Zanimivo je, kako nam nikoli ne pade na pamet, da bi šli v mrzlo jesensko jutro z japonkami. Podobno je z vozili. Tudi pri njih je pomembno, da jih pravi čas primerno obujemo. In tako, kot so pomembni vrhunski čevlji, tako so zelo pomembne tudi vrhunske pnevmatike," je čas premontaže slikovito opisal Anej Ferko, ki v podjetju Špan d.o.o. skrbi za korporativno komuniciranje. 

 | Avtor: Špan Špan

Pnevmatike Test resnice Avto Kako dobre so v resnici celoletne pnevmatike?
Komentarjev 1
  • porko2 04:30 13.oktober 2018.

    Bolje bi bilo, da so imeli trening, pa bi mogoče kakšno tekmo zmagali. BEDARIJE