Avto
5 ogledov

Kosmini ni uspelo

Od začetka regate je kazalo, da tokrat v jadra ne bodo zajeli dovolj vetra za zm Žurnal24 main
Zaključila se je tradicionalna 40. Barcolana, ki jo je letos krojil slab veter. Tudi letos pa Mitji Kosmini ni uspelo priti na vrh.

Lepo sončna nedelja ni bila naklonjena udeležencem jubilejne 40. Barcolane, zaradi slabega vetra se je mednarodna žirija namreč odločila skrajšati regatno progo; to se ni zgodilo od leta 2003. Regata se je tako končala pri drugi boji pri Miramaru. Za zmago sta se do konca znova borila posadka novozelandske Alfa Romee in koprske Maxi Jene z Mitjo Kosmino na čelu.

Slovenska posadka je sicer vodila tako rekoč vso regato, na začetku Barcolane pa je bila končna zmagovalka celo na četrtem mestu. Tokratna zmaga je sicer že peta, ki jo je na Barcolani dosegla Alfa Romeo. Kosmina se je med zmagovalce na Barcolani uvrstil z Gajo Legend, in sicer v letu 1995, 1996 in 1997. Mitja Kosmina je ob koncu regate povedal, da so se z Maxi Jeno pomerili zadnjič; na 41. Barcolani bodo tekmovali z novo jadrnico.

Prve Barcolane leta 1969 se je udeležilo le 51 jadrnic, popularnost in s tem obiskanost regate pa je nato vsako leto rasla. Poznavalci pravijo, da je regata, ki se je na tako majhnem delu akvatorija udeleži tolikšno število jadralcev (od 1.500 do dva tisoč jadrnic) in 250 tisoč gledalcev, največja na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.