Avto
221 ogledov

Kragujevac spet v New York Timesu

Fiat 500L Fiat
Fiat je v Ženevi pompozno predstavil novi model 500 L, ki ga bodo proizvajali v nekdanjih obratih Zastave v Kragujevcu v Srbiji in izvažali v ZDA. V Ženevi je novinca ob spremstvu številnih srbskih novinarjev razkril srbski premier Boris Tadić, zgodba pa odmeva tudi v ameriških medijih.

O novincu, ki ga bo Fiat proizvajal v Kragujevcu, izvažal pa tudi v ZDA, je pisal tudi New York Times, ki pa novinca ne povezuje z neuspešnim srbskim projektom Jugo Amerika. Fiat 500 L bo na ameriško tržišče prišel leta 2013, prodajal pa se bo pod značko Chryslerja, ki je v večinski lasti Fiata (58 odstotkov).

Projekt Juga imajo v ZDA še vedno za enega bolj smešnih in je sinonim za številne šale, znašel se je tudi na naslovnici knjige z naslovom Najslabši avtomobil v zgodovini. Američani se v primeru Fiatovega novinca z zgodovino tovarne ne obremenjujejo, bolj se posvečajo gospodarski situaciji, krizi v avtomobilski industriji v Evropi in novim možnim dobičkonosnim navezam Chryslerja, ki si je vsaj na ameriških tleh skoraj popolnoma opomogel. Lani so beležili kar 36-odstotno rast. Pišejo tudi o navezi PSA Peugeot Citröen in avtomobilskega koncerna General Motors (GM), ki sta sklenila novo strateško partnerstvo. Predsednik uprave Philippe Varin je napovedal, da PSA ne izključuje nakupa deleža GM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.