Avto
7487 ogledov

Kupci so povedali, kaj si mislijo o plačilu za hitro dobavo avtomobila

Volkswagen škoda parkirišče novi avti proizvodnja Profimedia
Le manjšina kupcev novih avtomobilov je pripravljena plačati premijo za hitrejšo dostavo vozila.

Dobavni roki za nove avtomobile v Nemčiji so trenutno ekstremni, ponekod tudi več kot eno leto. Številne stranke so zato razočarane. Vendar pa velika večina potencialnih kupcev novih avtomobilov v Nemčiji ni pripravljena plačati premije za hitrejšo dostavo.

Mazda6 klima klimatska naprava ogrevanje sedežev volana Avto industrija Avto Nova doba: 18 evrov mesečno za ogrevanje sedežev

V raziskavi, ki jo je za Automobilwoche izvedel Civey, je le 16 odstotkov vprašanih izjavilo, da bi plačali premijo v višini, na primer, 500 evrov, če bi zaradi tega dobili svoj avto hitreje. Na drugi strani jih 77 odstotkov ni bilo pripravljenih, sedem odstotkov pa je bilo neopredeljenih.

Spletni portal za prodajo rabljenih avtomobilov DoberAvto.si Avto Našli smo pet avtomobilov za študentski žep

Proizvajalci avtomobilov močno trpijo zaradi pomanjkanja delov, predvsem polprevodnikov. Ne morejo izdelati niti približno toliko avtomobilov, kot bi jih lahko prodali, zato so nekateri odložili naročila za modele, po katerih je še posebej veliko povpraševanje.
Takšno storitev so sicer ponudili pri Renaultu. Proizvajalec avtomobilov v izbranih evropskih državah uvaja t. i. »Fast Track« (hitro linijo). Za doplačilo bodo kupci vozilo prejeli v 30 dneh.

Nakup avtomobila | Avtor: Profimedia Profimedia

Renault Captur E-Tech Avto Toliko stane, da nov avto dobavijo v 30 dneh

Renault za 400 evrov doplačila na začetku na "hitro linijo" pošilja modela captur in arkana. Ponudba temelji na dobro opremljenih captur techno mild hybrid 140, arkana R.S. line mild hybrid 160 EDC in captur E-tech 145. Stranke lahko izbirajo le med tremi barvami, piše nemški spletni portal Automobilwoche. Tiskovna predstavnica Renaulta je ob tem pojasnila "Tisti, ki so pripravljeni plačati več, bodo hitreje dosegli cilj." Stranke lahko v določenih evropskih državah rezervirajo vozila pri prodajalcih.
 

Komentarjev 3