Avto
6637 ogledov

Toliko stane, da nov avto dobavijo v 30 dneh

Renault Captur E-Tech Saša Despot Renault Captur E-Tech
Proizvajalec avtomobilov Renault v izbranih evropskih državah uvaja t. i. »Fast Track« (hitro linijo). Za doplačilo bodo kupci vozilo prejeli v 30 dneh.

Renault za 400 evrov doplačila na začetku na "hitro linijo" pošilja modela captur in arkana. Ponudba temelji na dobro opremljenih captur techno mild hybrid 140, arkana R.S. line mild hybrid 160 EDC in captur E-tech 145. Stranke lahko izbirajo le med tremi barvami, piše nemški spletni portal Automobilwoche.

Tiskovna predstavnica Renaulta je ob tem pojasnila "Tisti, ki so pripravljeni plačati več, bodo hitreje dosegli cilj." Stranke lahko v določenih evropskih državah rezervirajo vozila pri prodajalcih.

MINI sestavljanka Čakanje na avto Avto Čakanje na avto: Kaj za darilo dobijo kupci Minija?

Renault Re-factory Flins | Avtor: Renault Renault

Vozila trgovcem še niso dostavljena, je še povedala tiskovna predstavnica. Gre za novo serijo, ki je še v osrednjem skladišču.
»Z vidika koncerna je nova ponudba razumljiva, a v prodajnih mrežah ne bo velikega navdušenja,« Automobilwoche navaja odziv velikega Renaultovega trgovca, ki ni želel biti imenovan. Avtomobilski trgovci si bolj želijo napolniti svoja parkirišča z novimi avtomobili, ki jih zaradi znanih vzrokov - pomanjkanja čipov in polprevodnikov - močno primanjkuje.

Mazda6 klima klimatska naprava ogrevanje sedežev volana Avto industrija Avto Nova doba: 18 evrov mesečno za ogrevanje sedežev

Renault kartica | Avtor: Renault Renault

Kaj pa v Sloveniji?

»Nimamo ne skladiščnih ne demonstracijskih vozil. Kupci morajo dolgo čakati na naročena vozila,« za nemški spletni portal dodajajo pri trgovcu. Sprašujejo se tudi, kako bodo novo ponudbo za hitrejšo dobavo vozil za doplačilo sprejeli kupci, ki čakajo na svoje vozilo.

Rabljeni avti prodaja nakup rabljenega Slovenija Avto Analiza: Ali bodo cene rabljenim avtomobilom padle?

Pri Renaultu pravijo, da želijo na "Fast Tracku" ponuditi le vozila, ki tako ali tako nimajo "dolgih čakalnih dob". Po navedbah Renaulta so čakalne dobe za modele, ki jih lahko dobite za doplačilo za 400 evrov v 30 dneh, trenutno med dvema in tremi meseci.
Za francoskega proizvajalca avtomobilov je "Fast Track" neke vrste test. Taktika omejene izbire vozil, opreme in barve je dobro znana že pri Tesli, ki je zmožna hitro zagotavljati vozila kupcem. "Če bodo kupci ponudbo sprejeli, jo bomo razširili," je napovedala tiskovna predstavnica Renaulta, ki konkretnih ciljev ni navedla.

Denar avto nakup Avto Američani zaradi električnih avtomobilov razbesneli EU

V Sloveniji tovrstna storitev ni na voljo. V Sloveniji se trudijo imeti čim več vozil na zalogi, ta pa prihajajo v valovih. Tisti kupec, ki ni izbirčen pri opremi ali barvi ali celo modelu avtomobila, lahko tako nov avtomobil domov odpelje že v dveh do treh dneh od nakupa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.