Avto
35 ogledov

Lastnica spisala protokol za tatove njene honde

Honda civic Reddit
Če berete ta listek, potem ste verjetno ukradli moj avto, je zabavno sporočilo, ki ga je lastnica honde pustila v predalu za rokavice. Za tatu ima glede na izkušnje predvsem eno prošnjo - nikar naj avta ne odpelje pajek.

32-letna lastnica črne honde civic, letnik 1990, nima prav sreče s svojim vozilom, saj so ji ga doslej ukradli že večkrat. K sreči ga je vedno dobila nazaj, a so jo izkušnje naučile, da je pričela s tatovi sodelovati oziroma jih prositi, naj se ob kraji držijo protokola postopkov. 

Tako je v avtu najprej pustila listek s svojimi podatki in telefonsko številko s prošnjo, da naj ga tat namesti na vetrobransko steklo, ko avta ne bo več potreboval. Pošteni nepridiprav je to res storil in naključni mimoidoči so se se res odzvali na sporočilo, ki je sporočal, da je avto ukraden in da naj pokličejo lastnico. 

Lastnica, doma iz ameriškega Portlanda, je šla nato še korak dlje in po poročanju Daily Maila naslednjič v predalu za rokavice pustila za cel A4 list priporočil in prošenj, kako naj tat postopa. Fotografijo pisma je objavila tudi na Redditu.

"Rada bi si privoščila avto, ki ga ni tako lahko ukrasti in vdreti vanj, vendar sem brez denarja in to je vse, kar si lahko privoščim. No, pa si me. Spet."

"Ne bom ti povzročala težav, ker si mi ukradel avto, Dokler ne boš delal neumnosti in ubil kakšnega pešca, ga lahko zaradi mene nekje parkiraš in greš po svojih opravkih."

Honda civic | Avtor: Honda Honda
Med drugim ga v nadaljevanju roti, naj avta nikar ne zapusti nepravilno parkiranega, saj da je imela zadnjič ogromno težav in stroškov, ker ji ga je odpeljal pajek. 

"To je 'win-win' situacija: meni se ne bo potrebno ubadati s policijskimi poročili, zavarovalnimi zatevki in pajkom, ti pa se ne boš počutil kot totalni kreten, ki je prijazni osebi uničil cel mesec. Hvala in uživaj v vožnji."

V pripisu lastnica tatu še svetuje, da če se tisto noč res počuti razbijaško, naj raje vrže opeko v okno pisarne redarstva na parkirišču za odpeljana vozila. Očitno so ji ti še precej bolj grenili življenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.