Avto
42 ogledov

Lendero: "Pisk prepreči nesrečo“

Saša Lendero in Ford C-max
1/9
Saša Despot
Pevka in televizijska voditeljica in mlada mamica Saša Lendero je preizkusila ford C-max, ki se je okitil z naslovom Žurnalovega avta leta v kategoriji družinski avto leta. Prepričali so jo varnostni sistemi, okretnost in poskočnost vozila.

"C-max je zelo okreten in primerno velik za povsod, presenetila pa naju je njegova živahnost,“ sta vtise po testni vožnji fordovim enoprostorcem strnila pevka Saša Lendero in njen mož Miha Hercog.

Saša pravi, da so predvsem možu všeč karavani, a: "Na koncu vedno pristaneva pri enoprostorcih. Zelo pomembna nama je udobnost in prostornost, predvsem prtljažnika, ki nama prav pride za prevoz vsega potrebnega za hčerkico Ario."

Saša Lendero in ford c-max | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Miha se ima za zadržanega voznika, a so mu bile pisane na kožo zmogljivosti, še posebej 240 njutnmetrov navora. Testnik je sicer poganjal 1,6-litrski ecoboost motor s 110 kilovati moči (150 KM). Miha je pohvalil predvsem lego na cesti: "Presenetila me je vodljivost, tudi sicer imam rad dinamično vožnjo, vendar pa Saša ne mara hitrosti.“

Odzivnost pomembna z vidika varnosti

Kljub temu, da ne mara hitre vožnje, pevka z vidika varnosti prisega na odzivnost motorja: "Včasih je treba na cesti hitro reagirati, zato mi je s stališča varnostni, čeprav vozim počasi, pomembno, da je avtomobil odziven. V avtomobilu varnost postavljam v ospredje. Pri C-maxu se mi zdi uporaben opozorilnik za vozila v mrtvem kotu. Vsak tak varnostni sistem je dobrodošel. Včasih, pa čeprav ne bi smelo, lahko vozniku za trenutek pade koncentracija zato te vsak pisk ali lučka, v hipu potegne nazaj in prepreči nesrečo.“

Saša Lendero in ford c-max | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zelo uporabna rešitev se znanemu paru zdi tudi dodatno ogledalce za nadzor otrok. "To si vsekakor želim imeti v avtomobilu, saj je pametna rešitev, ker starši vseskozi opazujemo kaj počnejo otroci zadaj,“ dodaja Miha, ki je preizkusil tudi sistem glasovnega ukazovanja. "Na začetku me je skoraj odpihnilo, ko sem nastavitve klimatske naprave upravljal z glasom. Moram priznati, da ne gre zgolj za marketinško potezo, pač pa lahko bistveno vpliva na varnost na cesti, saj lahko voznik vseskozi gleda na cesto. Na splošno sem bolj tehnološki tip človeka, zato so mi te nove tehnologije pisane na kožo.“

C-max pred hišo ni ostal neopažen, najbolj pa je v oči padel staršem Saše Lendero, ki imajo doma starejši letnik istega modela. "Moji starši imajo prejšnjega C-maxa in jim je bil takoj všeč. Sama bi rekla, da je nova generacija veliko prostornejša,“ zaključuje Saša Lendero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.