Avto
2281 ogledov

Lexus pokazal novo orožje proti kombinaciji X1 in Q3

Lexus UX Lexus
Lexus UX se je odločno spustil v boj za kupce malih premijskih športnih terencev.

Dolgo napovedani Lexusov novi adut je nekaj dni pred javno predstavitvijo na avtosalonu v Ženevi končno pokazal nekaj "mesa." Tekmoval bo v razredu, kjer sta doslej dominirala BMW X1 ali audi Q3, poleg so še mercedes-benz GLA in od nedavnega volvo XC40. Pa še novi jaguar e-pace, range rover evoque ...

Prva nezakrita fotografija prednjega dela zunanjosti razkriva oster dizajn, kot smo ga od Lexusa vajeni. Zadaj prikrita fotografija napoveduje polno svetlobno črto od enega do drugega roba avta. V dolžino bo pričakovanju meril dobrih 4,4 metra, kar je standard za ta velikostni razred.

Lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

Detajl notranjosti obljublja tipično visokokakovostno znamkino okolje z mešanico digitalnih prikazovalnikov in fizičnih gumbov.

UX je postavljen na novo platformo, ki naj bi omogočala zelo dinamično vožnjo, tudi zaradi nizkega težišča. Kot je znano, bodo oznake motorjev UX200, UX250 in UX250h, kar daje vedeti, da bo šlo za miks dveh bencinarjev in enega hibrida. O zmogljivostih bo več znanega v prihodnjih dneh.

Podrobnosti, tudi glede cene, bodo še razkrite, kot tudi špekulacije, ali bo UX v prihodnosti resnično povsem nadomestil zdajšnji kombilimuzinski model CT.

Lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.