Avto
10 ogledov

Limuzine, ki ne bodo nikoli naše

1/2
Žurnal24 main
Limuzine so avtomobili za prevoz najbogatejših Zemljanov. Njihovi lastniki ob omembi mercedes-benzov, BMW in lexusov zgolj posmehljivo puhnejo dim cigar.

Od običajnih vozil se prave limuzine ločijo po velikosti, predvsem pa po imenitnem udobju in pregrešno dragih malenkostih, ki dajejo vozilu pridih imenitnosti in vzvišenosti nad avtomobili za "rajo". V Sloveniji je takšnih avtomobilov zelo malo in za njihovo preštevanje ne bi porabili niti vseh prstov na rokah.

Zadnje čase gre proizvajalcem takšnih avtomobilov kar dobro, saj je denimo Rolls-Royce pred dnevi sporočil, da je zaradi velikega povpraševanja prvič doslej proizvedel več kot tisoč enot na leto. Tudi Maybachu in Bentleyju je uspelo uspešno oživiti svoji znamki. Pri tem so poleg običajnih limuzin, pri katerih petičneže naokrog vozijo šoferji, vedno bolj priljubljeni tudi kupeji, kot sta rolls-royce drophead coupe ali bentley azure.

Nekaj takšnih avtomobilov je na ogled tudi v Detroitu. V nekatere je dovoljeno celo sesti in se vsaj nekaj sekund počutiti kot bogataš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.