Avto
33 ogledov

Ljubitelji navtike v Portorož

16. Internautica v Portorožu
1/9
Žurnal24 main
V portoroški marini je slovesno odprla svoja vrata že 17. mednarodna razstava navtike Internautica. Organizatorji prireditve, ki se bo zaključila v nedeljo, pričakujejo okoli 200 razstavljavcev in 20 tisoč obiskovalcev.

Na ogled so čolnički po nekaj sto evrov, pa vse do prestižnih jaht, katerih cene niso navedene.

Med posebnimi novostmi sta dve inovaciji, ki sta plod dela slovenskih inovatorjev, obe se prvič javno predstavljata.

Prva je plovilo Qadrofoil, ki pri hitrosti 12 kilometrov na uro dvigne trup iz vode in na podvodnih bionično oblikovanih krilih hitro pospeši do končne hitrosti 40 kilometrov na uro.

Gre za plovilo za dve osebi, dovolj udobno za dolge adrenalinske vožnje. Ima električni motor, katerega delovanje je neslišno.

Druga inovacija je plovilo wFoil, za katerega je značilno predvsem nespremenjen vodni upor med plovbo.

Tudi tekmovalna regata

Na tradicionalni portoroški prireditvi se bodo zvrstili tudi tekmovalna regata, vrsta predstavitev, konferenca na temo Bodoča usmeritev in izvajanje resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije, okolijski dan, podelitev priznanj Internautice 2012.

Internautica tradicionalno poleg Slovencev privablja obiskovalce s Hrvaške, iz Italije in vzhodne Evrope ter predstavlja enega najpomembnejših navtičnih dogodkov v regiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.