Avto
21 ogledov

Ljubitelji vozil vabljeni v Celje

Celjski sejem Andrej Leban
Od 10. do 13. aprila bo Celje tradicionalno gostilo domači pregled novosti in dosežkov avto-moto-logistične industrije.

Na Celjskem sejmu se bo predstavilo 140 neposrednih razstavljalcev iz Slovenije in tujine, predstavljenih pa bo več kot 350 blagovnih znamk.

Po oceni izvršne direktorice družbe Celjski sejem Brede Obrez Preskar bo sejem pokazatelj, da se težke gospodarske razmere, ki so jih avtomobilska industrija in z njo povezane dejavnosti občutile med prvimi, umirjajo.

Avto in vzdrževanje

Na 19. sejmu Avto in vzdrževanje si bo letos mogoče ogledati največjo in najcelovitejšo ponudbo opreme za avtoservisne, vulkanizerske, avtokleparske in avtoličarske delavnice ter opreme za avtopralnice in avtopralne tehnologije.

Predstavljena bo ponudba testnih naprav, rezervnih delov in opreme, pnevmatik in platišč, avtomobilskih stekel in opreme zanje, izpušnih sistemov, olj in maziv, naprav in opreme za nego in čiščenje, dodatne opreme za vozila, avtoelektrike in elektronike, avtodvigal in nakladalnih ploščadi za vozila ter diagnostične opreme.

Predstavljena bodo tudi nova osebna vozila na bencinski in električni pogon ter starodobni avtomobili in motocikli.

Moto boom

Na 11. Moto boomu bo mogoče videti skoraj vse najpomembnejše znamke motociklov, skuterjev, koles z motorji, štirikolesnikov, rezervnih delov in dodatne opreme, pnevmatik, oblačil in obutve za motoriste. Na sejem se vračajo tudi blagovne znamke, ki so zadnja leta manjkale, ogledati pa si bo mogoče tudi predelane motocikle in unikatna motorna kolesa – predstavilo se bo osem delavnic iz Slovenije in Hrvaške.

Med razstavljenimi predelanimi motocikli bodo tudi takšni, ki so na električni pogon ali pa so izdelani iz odpadnih delov.

Gospodarska vozila

V razstavnem delu 9. sejma Gospodarska vozila si bo mogoče med drugim ogledati ponudbo težkih in lahkih gospodarskih vozil. Na ogled bo bogata ponudba opreme in dodatne ponudbe na področju avtobusov, polpriklopnikov in prikolic. Med tehnološkimi novostmi bodo predstavljeni nadzorni sistemi dvigal Hiab, avtobusi, izdelani iz inoksa, nova generacija midibusov za turizem in medkrajevni promet.

Logotrans

Skupaj s ponudbo 10. sejma Logotrans, ki prinaša ponudbo vozičkov in drugih naprav za manipulacijo tovora, nove sisteme obdelave podatkov oziroma računalniško-informacijske sisteme, storitve telematskih sistemov, pa tudi ponudbo celovitih (inteligentnih) skladiščnih rešitev ter avtomatizirane skladiščne naprave in opremo, bodo na svoj račun prišli vsi, ki želijo konkurenčne in ekološke rešitve na področju prevozniške industrije.

Na sejmišču bo aktivna tudi sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki je dolgoletni partner Celjskega sejma. Sekcija bo skupaj s partnerji predstavila proces razgrajevanja osebnih vozil, recikliranja materialov in postopek pridobivanja še uporabnih avtomobilskih delov oziroma njihove ponovne uporabe.

Sekcija bo pripravila še okroglo mizo na temo "Izrabljena vozila v rokah sivega trga – kaj pa lastniki, okolje in država?".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.