Avto
47 ogledov

Maybach udaril z napovedjo zelo dolgega kupeja

Maybach koncept Mercedes-Maybach
Maybach je presenetil avtomobilistično srenjo z napovedjo velikega luksuznega kupeja, ki po nekaj letih očitno napoveduje polni povratek te ultraluksuzne znamke v rokah Mercedes-Benza. Detajli še zelo zakrite podobe, za katero bržkone znova stojijo Robert Lešnik in njegovi kolegi, že zdaj obljublja oblikovno poslastico.

Maybach se s fotografijo koncepta torej očitno pripravlja na povratek, potem ko se je znamka pred časom spojila z Mercedesom in kot Mercedes-Maybach skrbela za razvajanje bogatašev v obliki luksuzne in podaljšane različice razreda S. 

Prva fotografija koncepta, objavljena kar prek socialnih omrežij, razkriva le zgornji del dvovratnega kupeja. Vseeno pa podoba ukrivljenega dolgega motornega pokrova in nizke strehe z dolgim zadnjim delom dajejo jasno vedeti, da bo Maybachov kupe oblikovno iz povsem drugega testa od mercedes-benza S coupeja, čeprav jima bo podkožje verjetno veliko bolj skupno.

Avto deluje zelo dolgo, menda naj bi bil dolg neverjetnih šest metrov, kar bi bilo precej več od S kupeja. Glede na dolžino gre verjetno za štirisedežnika.

Dolg motorni pokrov napoveduje prostor za veliko število valjev (V12?), nizka silhueta z zelo ozkim bočnim steklenim delom pa potencialno visoke hitrosti. Nekaj "igranja" s fotografijo v obdelovalniku slik nakazuje, da ima zelo ozka vzvratna ogledala, ki so verjetno kar kamere.

Koncept naj bi bil prvič v živo na ogled že čez teden dni na festivalu Pebble Beach Concours d'Elegance. Rolls-royce wraith, obeta se ti resna (in lepa) konkurenca v boju za najbolj petične kupce kupejev ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.