Avto > Mehanik leta
1268 ogledov

Mehanik, ki rešuje tudi napake, ki jih ni mogoče določiti

Kandidat za Mehanika leta 2018 Klemen Podržaj osebni arhiv
Za naziv Mehanik leta 2018 se bo letos potegoval tudi mladi 22-letni avtoservisni tehnik iz Rumanje vasi pri Novem mestu Klemen Podržaj, ki je zaposlen v družinskem podjetju s kar četrt stoletja dolgo tradicijo.

Klemen Podržaj trenutno končuje šolanje za inženirja strojništva. Z očetovim podjetjem je povezan že, odkar se spomni servisiranja svojega prvega kolesa. Danes se v delavnici sooča z bolj kompleksnimi težavami. Velik izziv mu namreč predstavljajo vozila, pri katerih napak oziroma vzrokov ni možno takoj določiti. Pravi, da je težav, kjer so osnovna znanja mehanike in avtoelektrike, čedalje manj, so pa nujno potrebna za nadgradnjo poklica mehanik, kjer v uporabo pridejo diagnostične naprave in sodobna orodja. Mehaniko želi dvigniti na višji nivo, ker, kot pravi: "Vsak pa tudi ne more biti mehanik."  

Kandidat za Mehanika leta 2018 Klemen Podržaj | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Njegova velika strast so športi in hitri avtomobili, hkrati pa uživa tudi v vožnji s starodobniki. Enega izmed starodobnikov je tudi sam obnovil tako, da ima še večji pomen. Po napornem tednu se rad sprosti s športom, predvsem z moto športom. Rad se skupaj s prijatelji preizkusi na dirki z gokarti.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Klemen Podržaj | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Klemen Podržaj | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Družba Avtomehanika Robert Podržaj s. p. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1993 z namenom vzdrževanja in servisiranja osebnih in dostavnih vozil. Njihov glavni cilj je imeti zadovoljne in servisu pripadne stranke, na kar pa ima velik vpliv tudi strokovna in redno šolana servisna ekipa, zato človeške vire upravljajo zelo skrbno. Čez leta so pridobili znanje in izkušnje s servisnimi storitvami za vse vrste vozil. Na 120 kvadratnih metrih avtomehanične delavnice nudijo različne vrste popravil, podprte s sodobno opremo, stroji in orodji. Poleg rednih servisov in pregledov vozil ponujajo tudi menjavo in centriranje pnevmatik, menjavo in popravilo klimatskih naprav, pregled in popravilo zavornih sistemov, opravljajo tudi popravila oziroma menjavo turbopolnilnikov in vbrizgalnih sistemov, popravilo ter servisiranje samodejnih menjalnikov, generalne obnove motorjev in menjalnikov.

Kandidat za Mehanika leta 2018 Klemen Podržaj | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv