Avto > Mehanik leta
1709 ogledov

Mehanik, ki servisira priljubljene tovornjake

1/4
Osebni arhiv
Mehanik, ki servisira priljubljene tovornjake

Pravi, da ga delo mehanika navdušuje že od majhnih nog. Po zaključenem šolanju v SPSŠ Bežigrad se je po opravljeni praksi kar hitro zaposlil v stroki, ki ga veseli. V delavnici v Volvo d.o.o. je zaposlen tri leta.

Opravlja vsa servisna popravila na tovornih vozilih Volvo in Renault. Poleg običajnih servisnih popravil je specializiran za zahtevnejša popravila motorjev. Poseben izziv mu predstavljajo popravila menjalnikov in sklopk, kjer s pomočjo sodobne diagnostike uspešno rešuje okvare. Svoje ugotovitve in pridobljeno znanje deli s sodelavci in tako skrbi za prenos znanj in izkušenj ter posledično zadovoljne stranke. 

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Tradicija servisiranja priljubljenih tovornjakov znamke Volvo v Sloveniji sega 20 let v preteklost. V predstavitvi so zapisali, da so z novimi, v začetku leta 2018 odprtimi, sodobno opremljenimi, prostori v Cesti v Prod 14, še dvignili nivo storitev in čas servisnega popravila. Pravijo, da so vrhunsko usposobljeni serviserji, med katerimi je tudi Jernej Zibelnik, originalni nadomestni deli in posebna orodja, garancija, da bo tovornjak ves čas brezhiben ter vozen.

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Več kakor 80 let je minilo od takrat, ko je bil leta 1928 izdelan prvi tovornjak Volvo. Danes je Volvo drugi največji proizvajalec težkih tovornjakov na svetu in razvija zanesljive transportne rešitve za stranke z vseh koncev sveta. Podjetje Volvo d.o.o je bilo ustanovljeno s strani Volvo Holding Sverige AB s 100 % lastniškim deležem v letu 2000. Sprva se je ukvarjalo samo s prodajo tovornjakov. V letu 2003 je družba v smeri širjenja svoje dejavnosti odprla servis v Ljubljani, nato pa v letu 2005 uspela tudi pokriti vzhodni predel Slovenije z odprtjem servisa v Mariboru. Oba servisa sta se od odprtja razvijala in vsako leto povečevala prodajo, tako da smo uspešno zaokrožili celotno ponudbo znamke Volvo na slovenskem trgu. V letu 2013 je bila izvedena pripojitev podjetja Renault trucks d.o.o. k podjetju Volvo d.o.o. Združeni nadaljujejo pot še z enim lastnim servisnim centrom, na lokaciji Ljubljana Vič. Svojim kupcem ponujajo trgovino in servis tovornih vozil znamke Volvo in Renault.

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

V delavnici je trenutno zaposlenih 11 mehanikov. Veliko časa posvečajo tudi šolanju dijakov in tako ohranjajo priljubljenost poklica Avtomehanik med mladimi. Sodelujejo z več šolami v Ljubljanski regiji, prav tako po vsej Sloveniji, saj s takim pristopom, sami poskrbijo za kadrovske potrebe, razvoj in rast vseh zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.