Avto > Mehanik leta
616 ogledov

Mehanik, ki veliko prebira strokovno literaturo

Kandidat za naziv Mehanik leta 2018 Alen Harbaš Osebni arhiv
Za naziv Mehanika leta 2018 se bo letos potegoval tudi Alen Harbaš.

Za poklic mehanika se je odločil, ker ga je to zanimalo že od malih nog. Maturiral je na srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad ter si pridobil naziv servisnega tehnika. 

V drugem in tretjem letniku šolanja je pridobival znanja oziroma prve izkušnje v okviru praktičnega usposabljanja na vozilih znamke Volkswagen in Audi v podjetju Avto delta. Z delom je nadaljeval pri podjetju Kolmanič s. p., kasneje pa je opravljal še delo premontaže pnevmatik v podjetju AC-Lovše ter v podjetju Avtogume Vujasinović Nikola s. p.

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

Kandidat za naziv Mehanik leta 2018 Alen Harbaš | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Pridobil je tudi certifikat TPK za kategoriji C in D oziroma kodo 95. Trenutno je zaposlen v podjetju Triglav avtoservis, hčerinskem podjetju Zavarovalnice Triglav, kjer pravi, da je našel svojo novo družino in tudi izzive. V podjetju Triglav avtoservis niso potrebovali zgolj mehanika, ampak avtomehanika voznika, saj se ukvarjajo tudi z asistenčnimi primeri in pomočjo na cesti. 

Pravi, da je pri opravljanju svojega dela zelo natančen, dosleden, vztrajen, samostojen in odgovoren. Poleg tega zna komunicirati s sodelavci in strankami. Njegovo strokovno področje se nenehno razvija. Izobražuje se tudi s pregledovanjem strokovne literature, ki mu pomaga pri delu. Tudi v podjetju Triglav avtoservis ga nenehno izobražujejo in mu pomagajo na poklicni poti.