Avto > Mehanik leta
39 ogledov

Z aplikacijo od laika do mehanika

Aplikacija Youtube
Podjetje Inglobe Technologies je predstavilo pametno mobilno aplikacijo ARmedia 3D Tracker. Ta bo voznikom, ki se ne spoznajo na motor in druge sklope vozila, omogočala lažje vzdrževanje svojega vozila. Še več, tudi sami bodo znali kaj popraviti.

Pri Inglobe Technologies so že predstavili preizkusno različico 3D-aplikacije za mobilnik ali tablični računalnik, ki uporabniku na zaslonu prikazuje dele avtomobila ter mu svetuje, kako preveriti, ali delujejo pravilno, in kako napako morebitno odpraviti.

Aplikacija virtualno zabeleži vsak pomemben del agregata, v prikaz pa so vključeni tudi animirani prikazi, kako se preverijo ali polnijo oziroma zamenjajo razne tekočine, kot je motorno olje.

Avtorji pravijo, da gre za "potujočega mehanika". Če na cesti obstanete, ker ste ostali brez hladilne tekočine, ni treba na pomoč klicati mehanika, ampak se ob pomoči navodil aplikacije dela lotite sami in po popravilu pot nadaljujete.

Komentarjev 2
  • Avatar cvekalo
    cvekalo 15:45 12.junij 2013.

    Če na cesti obstanetš, ker si ostal brez hladilne tekočine, pomeni da verjjetno nekje pušča.Malo verjetno je da imaš s seboj ustrezen material, mogoče orodje in pa seveda dovolj vode.

  • Unknown 08:47 12.junij 2013.

    ideja odlična za tiste k mislijo da vejo vse ....drugače pa popolen nesmisel... če nisi zmožen logično povezati katera tekočina gre kam potem ... ti to prav nič ne pomaga mislim da simbolje ja vsak pozna.. če jih ne ...prikaži več potem je pa situacija zastrašujoča če se vam na armaturni lučka prižge pa ne veste kaj pomeni npr. padel pritisk olja itd ...v motornem prostoru imaš pa vse te tekočine zelo lepo označene