Avto
28 ogledov

Podivjana toyota proti hiši

Toyota proti hiši Youtube
Iz ZDA prihaja video toyote, ki se brez nadzora zaletava v hišo. Lastnik pravi, da gre "znova" za napako na elektronskem nadzoru plina, vendar bi mu vi verjeli? Oglejte in presodite sami.

Youtubeov uporabnik, ki je naložil posnetek in zase trdi, da je lastnik toyote higlander, v komentarju ob posnetku pravi, da je SUV dobesedno podivjal, ko je njegova žena zavila na dovoz pred sosedovo hišo. Lastnik trdi, da avtomobila ni bilo mogoče kontrolirati drugače kot z ročico avtomatskega menjalnika. Po njegovem gre za očitni primer zataknjene stopalke za plin.

Na posnetku je vidno, da je avto v nekem trenutku treščil ob garažna vrata, nato zapeljal vzvratno, temu pa je sledilo še eno silovito srečanje s steno. Terenec je nato divje zapeljal nazaj na cesto, kjer je naredil obrat in končno obstal. Spopad s hišo je uničil higlanderja, dodobra poškodoval hišo in bojda v celoti uničil še avtomobil, ki je bil parkiran v garaži.

Toyota ali žena?

Za lastnika je krivda očitno na strani Toyote, od koder pa so po njegovih besedah sporočili, da niso na vozilu našli nikakršne okvare. A lastnik je prepričan, da se ponavlja dogajanje izpred nekaj let, ko se je Toyota znašla v preiskavi zaradi številnih nesreč, ki da jih je povzročilo nenadno pospeševanje vozil. Lani decembra je Toyota pristala na 1, 1 milijarde dolarjev vredno poravnavo, čeprav znamka vztraja, da so bila vozila odgovorna le za manjšino dogodkov, pa še to zgolj zaradi predpražnikov, ki so se ujeli pod stopalko za plin in jo blokirali.

Bi žena vendarle lahko odreagirala tudi drugače? Zdi se, da stopalke z zavoro še pohodila ni ...

Komentarjev 1
  • vanč 15:54 19.april 2013.

    toyota-hm,koga ima za norca?Če bi pihal bi imel sigurno 2 promili.