Avto
30 ogledov

Mercedes-AMG E43 je presneto hiter lešnik

Mercedes-AMG E43
1/12
Mercedes-Benz AG
Pri izdelovalcu zvezd so pohiteli in le nekaj tednov po premieri Mercedes-Benza razreda E že predstavili njegovo prvo AMG različico: mercedes-AMG E 43.

Mercedes-AMG E43 uporablja 3,0-litrski bi-turbo V6 motor, ki ima 295 kW (301 KM) moči. Spomnimo, v modelih SLC43 AMG in C43 ima ta motor "le" 270 kW (367 KM).

Najnovejša mercedesova limuzina s tem motorjem pospeši do 100 km/h že po 4,6 sekunde (desetinko prej kot kupejevski C), najvišjo hitrost so omejili na 250 km/h. E43 ima serijski štirikolesni volan in devestopenjski menjalnik s hitrejšim prestavljanjem od klasičnega. Prav tako je standardno "položen" na zračno vzmetenje, ki so ga pri AMG ustrezno preuredili za sproščanje adrenalina.

Zunanjost avta so oblikovalci pod poveljstvom Roberta Lešnika skrojili bolj agresivno, zadnje štiri cevi so kromirane, ob straneh se kotalijo vsaj 19-palčna platišča AMG.

Znotraj je športna nrav vidna po športnih sedežih z rdečimi šivi, subtilni rdeči elementi se nadaljujejo še drugod po kabini, nova je AMG grafika digitalnih prikazovalnikov. AMG E43 bo debitiral na newyorškem avtosalonu na začetku aprila.

Kaj bo šele, ko bodo pod pokrov vgradili V8? 

PREBERITE ŠE: Preizkusili smo volan na dotik v novem razredu E

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.