Avto
54 ogledov

Mercedes E kupe pripravljen za zapeljevanje

Mercedes-Benz E kupe
1/14
Mercedes-Benz AG
Mercedes-benz kupe razreda E je tisto, kar smo pričakovali - kombinacija napredne limuzine E in močnega oblikovnega pridiha S kupeja.

Mercedes-Benz je predstavil novost v svoji ponudbi, novi razred E kupe. Sodi v sredino Mercedesove kupejevske ponudbe, med C kupeja in S kupeja. Da bo s seboj prinesel kakšno posebno novost, ni šlo pričakovati, saj je tovrstno delo opravila že limuzina E pred njim. Kupe tako predvsem pridno povzema vse številne tehnične rešitve, od udobja do asistence in povezljivosti, medtem ko oblikovno skrbno krmari med limuzinsko podobo nosu ter kupejevskim zadkom, ki smo ga vajeni že od markantnega S kupeja dalje. K temu sodijo tudi vrata brez okvirjev in polna LED osvetlitev krog in krog. 

Mercedes E kupe je torej rival BMW seriji 6, znatno večji od starega E kupeja, v primerjavi z novo limuzino E pa ima nekoliko širše koloteke pa tudi nižje in trše podvozje. Seveda je med opcijami na seznamu doplačil tudi nastavljivo podvozje, lahko celo zračno. AMG oprema doda velik ščepec športnosti tako zunaj kot znoraj. 

Pri znamki so glede motorjev krenili v malce nepričakovano smer, saj za zdaj ponujajo le enega dizla in sicer različico 220d (143 kW/194 KM). Bencinarji pa so trije, E200, E300 in E400. Slednji kot V6 nudi 245 kW (333 KM). Devetstopenjski menjalnik je vedno serijski. V prihodnje poleg 4MATIC pogona pridejo še drugi motorji, vključno z AMG 43 in AMG 63 razgrajačema. Zelo zanimiv pa bo gotovo tudi kabriolet.

Prvi kupci bodo ključ kupeja E prejeli v roke spomladi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.