Avto
281 ogledov

Mercedes predstavil nov mali športni terenec

Mercedes-benz GLA
1/9
Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz bo v Frankfurtu javnosti razkril serijski mali suv GLA, ki so ga Nemci s konceptom najavili na lanskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Šanghaju na Kitajskem.

Dimenzije koncepta so bile: dolžina 438 cm, širina 197 cm in višina 157 cm. Pod motornim pokrovom je bil dvolitrski turbobencinski agregat s 155 kilovati moči  (211 KM). Menjalnik je bil samodejni 7G-DCT z dvojno sklopko, koncept pa je premogel tudi 4Matic pogon na vsa štiri kolesa.

Serijski GLA je nekaj daljši (442 centimetrov), ožji (180 centimetrov) in nižji (150 centimetrov), vse na račun nizkega koeficienta zračnega upora (0,29), po katerem so znani vsi novi modeli z zvezdo na nosu. Prtljažnik meri od 421 do 836 litrov.

GLA je narejen na isti NGCC platformi (New Generation Compact Cars), na kateri izdelujejo že razred A in B, ter model CLA. Kupcem bo na voljo široka izbira bencinskih in dizelskih agregatov znanih iz razreda A, poleg šeststopenjskega ročnega menjalnika pa bo na voljo tudi samodejni 7G-DCT menjalnik z dvojno sklopko. Poleg štirikolesno gnane različice bo na izbiro tudi različica s prednjim pogonom koles.

GLA naj bi kasneje dobil še AMG različico. GLA AMG bo poganjal znani dvolitrski štirivaljni turbo agegat z močjo 265 kilovatov (360 KM).

V Nemčiji naj bi osnovni model stal najmanj 28.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.