Avto
2649 ogledov

Mercedes s skico najavil novi GLA

Mercedes-Benz GLA Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz bo novo generacijo svojega najmanjšega križanca GLA predstavil 11. decembra. Še prej so objavili prvo uradno skico.

GLA je še edini kompaktni model, ki še ni narejen po najnovejših Mercedesovih smernicah. To se bo kmalu spremenilo, saj še ta teden sledi premiera nove generacije, ki je narejena na MFA2 platformi.

Osem let Avto Baterija mercedesa-benza EQV bi morala zdržati vsaj osem let

To pomeni, da bo novinec krepko večji, saj so medosno razdaljo raztegnili za tri centimetre, kar prinaša več prostora za potnike na zadnji klopi in tudi več prostora v prtljažniku. Druga generacija GLA-ja bo tudi višja, a hkrati krajša za dva centimetra v primerjavi z aktualnim modelom.

Mercedes logotip Uh! Avto Mercedes po 140 letih prelomil s tradicijo

Tako kot A in B razred, CLA, GLB bo tudi GLA dobil moderno kabino z digitalno instrumentalno tablo z zasloni velikosti od 7,0- do 10,25-palca (odvisno od opreme), kakovostnejše materiale, sedeže, ki tudi hladijo in masirajo in prezračevalnike oblike letalske turbine.

Avto Lastnik Mercedesovega eksota je dvakrat ostal brez avtomobila

Posebno mesto je pripadlo večpredstavnostnemu sistemu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki s pomočjo umetne inteligence in spomina omogoča napredno upravljanje, ki je možno tudi z glasom.

Mercedes-Benz GLB Prvi vtisi Avto Unikatni Mercedesov SUV preseneti s ceno glede na uporabnost in velikost

V motorni paleti naj bi bila dva bencinska in dva dizelska motorja, ročni in samodejni menjalnik, na voljo pa bo tudi s pogonom na vsa štiri kolesa. Kasneje naj bi bile na voljo tudi druge različice, govori se o AMG in morda tudi GLA coupe.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.