Avto
737 ogledov

Merilniki v avtomobilih vse bolj zmogljivi

Kia sorento Kia
Sistemi za nadzor vozil, pešcev in kolesarjev v mrtvem kotu z napredkom asistenčnih sistemov doživljajo razmah. Kia z novim sorentom predstavlja drugi par oči.

Novi sorento bo opremljen z digitalnim zaslonom proti mrtvim kotom, ki voznikom pomaga, da se izognejo trkom z vozili, ki so v njihovem mrtvem kotu. Pri Kii tehnologijo označujejo s kratico BVM (Blind-Spot View Monitor), pravijo pa ji tudi ‘drugi par oči’. Prepričani so, da bo pripomoček, namenjen vozniku, izboljšal varnost vseh udeležencev v prometu z odpravo voznikovega mrtvega kota na njegovi levi in desni strani.

Kia sorento | Avtor: Kia Kia

Kia proceed Uau! Avto Kia s proceedom po poti Mercedesa

BVM, ki bo "zaživel" v novi generaciji Kiinega največjega SUV modela sorento, se v visoki ločljivosti prikazuje na zaslonu med povsem novimi "supervision" merilniki velikosti 12,3-palcev. BVM je povezan s smerokazi. Video v visoki ločljivosti se prikazuje na levi ali desni strani TFT-LCD instrumentne plošče, ko voznik vklopi smerokaz in se v njegovem mrtvem kotu skriva vozilo. Video iz mrtvega kota takoj zavzame mesto na zaslonu merilnika hitrosti ali števca prevoženih kilometrov (oziroma merilnika hibridnega sistema pri hibridnih izvedenkah Sorenta), hkrati pa še vedno kaže trenutno hitrost vozila. Video se prikazuje s pomočjo dveh širokokotnih in visokoločljivostnih kamer, ki sta v ohišju levega in desnega stranskega ogledala.

Kia sorento | Avtor: Kia Kia

Kia proceed Avto V Sloveniji kia, za katero se obračajo glave

Popolnoma digitalna instrumentna plošča

Kiini digitalni merilniki z visokoločljivostnim zaslonom (1920x720 pikslov) nadomeščajo običajni merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov z enim samim enotnim zaslonom, ki prikazuje izostreno digitalno številčnico s podatki o vozilu in motorju. Večfunkcijski zaslon med števci prikazuje navigacijska navodila 'ovinek za ovinkom', informacije avdio sistema, poglobljene potovalne podatke, diagnostična opozorila ter 'popup' obvestila, povezana z različnimi aktivnimi in asistenčnimi tehnologijami.

Kia xceed Avto Pravijo, da bo to nova najbolje prodajana kia pri nas

Kia sorento | Avtor: Kia Kia

Kameri omogočati širši zorni kot sama ogledala ter tako vozniku nudita precej boljši prikaz zadaj vozečega vozila. Kiina BVM tehnologija bo na voljo kupcem sorenta v Evropi kot del paketa, v katerem so prikaz dogajanja okrog vozila (Surround View Monitor), asistenčni sistem PCA za izogib trku med parkiranjem (Parking Collision-Avoidance Assist) ter tudi avdio sistem Bose Performance Series.

Kia sorento | Avtor: Kia Kia

Kia sportage Drastične spremembe Avto Kia ne bo več avtomobilski proizvajalec, ampak ...

Ta paket bo evropskim kupcem na voljo v vozilih, ki so opremljena s funkcijo BCA (BlindSpot Collision-Avoidance Assist). Sistem BCA pomaga voznikom pri izogibanju vozilom v njihovem mrtvem kotu, saj se aktivira ob zaznavi bližajočega se trka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.