Avto
23 ogledov

Minijev roadster od 21.900 evrov naprej

Mini roadster MINI
MINI je svojo družino vozil tudi v Sloveniji razširil še na roadster. Cene za kompaktni dvosedežni športni avtomobil se začnejo pri 21.900 evrih (Mini Cooper) in končajo pri 33.800 evrih, kolikor stane mini john cooper works.

Najnovejši član je šesti v trenutni seriji modelov kultne blagovne znamke in prvi dvosedežnik z zložljivo streho blagovne znamke MINI. Roadster nadaljuje prepoznaven koncept kompaktnega športnega avtomobila, ki ima ročno ali avtomatsko nastavljivo mehko streho. Gre za paket po okusu zahtevnih ciljnih skupin, ki želijo elegantno športnost, spontano zabavo v vožnji z odprto streho in dinamično obliko. Notranjost spominja na druge modele, prtljažnik pa meri 240 litrov.

Mini roadster | Avtor: MINI MINI
Veliko individualizacijo omogoča širok nabor barv in materialov za oblazinjenje, zunanja ogledala, letve in barvne linije ter možnosti MINI Yours in športne črte v kontrastni barvi. Poudarek je na dvosedežni obliki. Zunaj ni moč spregledati robustnega ohišja koles in visokih bočnih linij. Zadek je elegantno zaobljen, stebriček A pa nakazuje rahlo dvigajoče se bočno linijo vzdolž dolžine karoserije v smeri proti ploskemu zadnjemu delu; razdalja od cestišča je za 20 milimetrov manjša kot pri različici cabrio. Aktivni zadnji spojler se samodejno raztegne pri hitrosti 80 km/h.

Gokart občutek

Zaradi zmerne nastavitve šasije, nizkega težišča, torzijske togosti karoserije in aerodinamičnih značilnosti je občutek med vožnjo športen, kot bi sedeli v gokartu. Standardno sta na voljo elektronsko servokrmiljenje EPS in dinamični nadzor stabilnosti DSC, opcijsko pa dinamični nadzor oprijema DTC z elektronsko zaporo diferenciala EDLC.

Mini roadster | Avtor: MINI MINI
Za pogon skrbi najnovejša generacija štirivaljnih motorjev. Najmočnejši bencinski in dizelski motorji so opremljeni s tehnologijo MINI TwinPower Turbo. Model john cooper works roadster premore 155 kW/211KM, cooper S roadster 135kW/184KM, cooper Roadster 90 kW/122 KM, cooper SD roadster pa 105 kW/143 KM.

Standardna oprema vključuje prilagoditev sile krmiljenja aktualni hitrosti vozila, električno nastavljiva zunanja ogledala, kontrolo razdalje pri parkiranju PDC, klimatsko napravo (MINI cooper S roadster, MINI cooper SD roadster, MINI john cooper works roadster) in avdio sistem s CD in MP3 predvajalno enoto ter priključkom AUX IN. Opcije vključujejo črno ohišje žarometov, prilagodljiv snop ksenonskih žarometov, komfortni sistem dostopa, avtomatski klimatski nadzor in Always Open Timer, široko paleta zabavnih in komunikacijskih opcij: HiFi ozvočenje Harman Kardon – sistem prostorskega zvoka, navigacijski sistem MINI, MINI Connected vključno z aplikacijo Driving Excitement, spletnim radiem, Google services, RSS novicami, Mission Control ter uporabo Facebooka in Twitterja v avtomobilu (na voljo v določenih državah).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.