Avto
43 ogledov

Mladi bogataš zažgal ferrarija, ker si je želel novega

Goreči ferrari Policija Augsburg
Ker si je želel bolj modernega ferrarija, je neki 20-letni bogatašev sin zažgal svoj model 458. A nekje vmes je zamočil.

Iz Švice poročajo o primeru težko verjetnega obnašanje mladega razvajenega bogataša. Dve desetletij star mladenič je prišel na idejo, da z zavarovalniško goljufijo pride do novega ferrarija, zato je organiziral požig modela 458, ki ga je vozil doslej.

Za manj poučene, tudi 458 je dokaj nov in zelo čislan športnik, saj so ga pričeli izdelovati šele pred petimi leti, letos pa so predstavili nekoliko izboljšano, a na videz skoraj identično verzijo 488. 

Mladi bogatin se je do njega želel dokopati z minimalnimi stroški dela. Ker se očetu ni upal povedati v obraz, da je njegov tri leta star 458 slab, ki je bil nov vreden kakih 250 tisočakov, in da potrebuje boljši (tudi malce dražji) avto, je raje najel ekipo treh prijateljev. Ta bi mu zažgala avto, s pomočjo zavarovalnine pa bi dobil ključe modela 488, saj 458 ne izdelujejo več, so skovali "bogati" možgani načrt.

Z avtom se je zapeljal prek meje v Nemčijo in si v tamkajšnjem Augsburgu privoščil masažo, da bi imel alibi. Vmes so mu v industrijski coni parkiranega lepotca trije prijatelji zažgali, za kar je plačal okoli 10.000 evrov vsakemu.

Renta devet tisočakov na mesec

Vendar pa ni upošteval natančnega dela nemške policije, saj je ta s podrobno preiskavo prišla do resnice. Nadzorne kamere in dnevniki telefonskih pogovorov z osumljencem za požig so namreč dokazali, da je "podjetnik" vse organiziral sam.

Goreči ferrari | Avtor: Policija Augsburg Policija Augsburg

Na sodišču se je branil, da mu je scenarij predlagal kar prodajalec v predstavništvu Ferrarija, saj so bili na začetku proizvodnje ti avtomobili znani po tem, da se radi sami vnamejo. Prišlo je na dan tudi, da mu njegov bogati oče vsak mesec nakaže "plačo" v višini nekaj prek 9.000 evrov, v lasti pa ima nepremičnine v vrednosti več milijonov. 

Sodnik ga ni poslal v zapor, kot je predlagalo tožilstvo, temveč mu je prisodil pogojno kazen slabih dveh let in ga izpustil na prostost proti plačilu varščine v višini konkretnih 200.000 evrov. Plačati je moral še okoli 30.000 evrov kazni.

Seveda je ostal brez ferrarija. A glede tega ni skrbi, saj ima menda v lasti še vedno ključe 14 drugih avtov, tudi lamborghinija. Ali ga je izkušnja, da vedno ni mogoče dobiti vsega, kar si človek želi, izučila, pa bo povedal čas.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:49 13.avgust 2015.

    "Vendar pa ni upošteval natančnega dela nemške policije,"Res je..mogu bi it v kkšno bl šlampasto državo :)