Avto
7 ogledov

Na Nürburgringu ječala dirkaška pločevina

Nesreča Nordschleife
1/2
Facebook
Na znamenitem dirkališču Nürburgring, ki je odprto tudi za amaterske dirkače, je ta konec tedna pokalo kot za stavo. V eni od nesreč je v trčenju osmih športnih vozil v nekaj sekundah izpuhtelo v zrak sto tisoč evrov.

V nesrečo so bili vpleteni štirje BMW-ji serij 3 E30, 3 E36, M3 E90 in 3 E92 coupe. Ostala vozila so bila chevrolet corvette Z06, dva vauxhall/opel speedsterja in porsche 911 (964).

Do nesreče je prišlo na odseku proge, poimenovanem Bergwerk (Rudnik), kjer so delavci opravljali cestna dela. Štiri vozila so pri tem uspela pravočasno zmanjšati hitrost, petemu, po podatkih policije britanskemu vozniku, pa ni uspelo.

Najprej je zrinil s steze eno vozilo, nato je z asfalta zletel še sam in pri povratku zadel še dva dirkača. Ko so avtomobili že ležali raztreseni po progi, je po njej pripeljal še "ring taxi" BMW M3 in trčil v dva avtomobila, ki sta zaradi nesreče pred tem upočasnila.

Odšli v jeklena lovišča

Povzetek policijskega poročila se glasi, da sedem avtomobilov ne bo več nikoli drvelo po cesti, ocena škode pa znaša okoli sto tisoč evrov. Da bi bila bolečina še hujša, je poskrbela novica, da je bila športna corvetta najeta.

V nesreči se je huje poškodovala ena oseba, še dve pa so oskrbeli na kraju nesreče. Znameniti 22,8-kilometrski Nordschleife je bil zaprt več ur.

Na delu proge, kjer so potekala dela, je bila hitrost omejena na 50 km/h, še nekaj trenutkov prej pa so dirkači po progi leteli z okoli 200 km/h. Upravljavcem dirkališča, ki je bilo v nedeljo odprto za širšo adrenalinsko javnost, že očitajo, da bi morali veliko bolje poskrbeti za varnost in označbe na progi, še posebej, ker so bili na progi dobesedno nedeljski dirkači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.