Avto
19 ogledov

Na številnih mostovih enosmerni promet

Delna zapora mostu Simona Maljevac
Koncesionarji rednega vzdrževanja državnih cest bodo v soboto začeli s postavitvijo prometne signalizacije za uvedbo izmenično enosmernega prometa na štirih mostovih, na katerih se je Direkcija RS za ceste zaradi njihove dotrajanosti odločila ukrepati.

Direkcija je sredi decembra sporočila, da bo do konca januarja na 15 odsekih cest zaradi dotrajanosti mostov in nujnosti zagotavljanja prometne varnosti omejila skupno dovoljeno maso vozil in s tem posledično tovorni promet.


To je med avtoprevozniki in gospodarstveniki na prizadetih območjih sprožilo veliko nejevolje, zato so se s predstavniki države dogovorili, da bo na štirih odsekih promet potekal izmenično, kar bi jim nekoliko olajšalo delo.

Prosijo za strpnost

Omejitev skupne dovoljene teže in s tem posledično tovornega prometa je tako doletela 11 mostov, na štirih pa bodo uvedli izmenično enosmerni promet. Prometno signalizacijo na omenjenih 11 mostovih so postavili minulo soboto.

Izmenično enosmerni promet bodo uvedli na odseku Črnova - Arja Vas v Skrlinovem Gradu (na njem velja tudi omejitev 30 ton za tovorna vozila brez priklopnikov), Postojna - Pivka v Prestranku, Jeprca - Ljubljana Šentvid v Mednem in Šentjakob - Ribče v Vidmu. Na zadnjih treh omejitev teže ne bo.

Direkcija je v pomoč voznikom pripravila pregled možnih alternativnih poti po državnih cestah, vse informacije pa bodo na voljo preko Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, info@promet.si ali na telefonski številki 1970).

Direkcija vse voznike prosi za strpnost pri vožnji in dosledno upoštevanje prometne signalizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.