Avto > Na Štrom
1135 ogledov

BMW serija 5 bo bogatejša za električnega i5

BMW serija 5 zakrit avto pregrinjalo BMW
BMW je napovedal skorajšnji prihod nove generacije serije 5, ki bo prvič tudi povsem električna. In i5 bo na voljo tudi kot karavan.

Pri BMW se že intenzivno pripravljajo na naslednjo veliko premiero. Serija 5 je eden njihovih najpomembnejših modelov z več kot polstoletno zgodovino. Zdaj prihaja že osma generacija, ki z vsemi štirimi kolesi prvič vstopa tudi v električno dobo.

Na redni letni konferenci je šef znamke Oliver Zipse razkril nekaj detajlov. Premiera nove generacije limuzine bo oktobra letos. Deležna bo spremenjene podobe ter največ dinamike in udobja hkrati v svoji zgodovini. Uporabljala bo operacijski sistem generacije 8.5, tako kot dosedanji bavarski izdelki bo imela velik zaobljen zaslon.

BMW serija 5 | Avtor: BMW BMW

Istočasno s termičnimi in hibridiziranimi modeli bodo predstavili tudi baterijsko limuzino i5, ki se bo pridružila manjši i4 in večji i7. Velika novica pa je, da bo pomladi prihodnje leto sledila še različica i5 touring, torej karavan. Zipse izpostavlja, da je trg za takšno karoserijsko izpeljanko še vedno zelo močan, še posebej v Evropi. 

Serijo 5 bodo ekskluzivno izdelovali v svoji tovarni v Dingolfingu na Bavarskem, ki prav letos praznuje 50 let obstoja. Tam poteka tudi proizvodnja električnih motorjev in baterij za BMW vozila. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.