Avto > Na Štrom
3484 ogledov

Kia: Letos bomo pokazali električne avtomobile z dosegom 500 km!

Kia
Kia je predstavila svojo novo strategijo. Pri korejskem proizvajalcu vozil se bodo osredotočili na električne avtomobile s hitrim polnjenjem in dosegom, ki bo primerljiv z avtomobili z motorji na notranje zgorevanje. Prav tako se bodo osredotočili na souporabo avtomobilov in eko-mobilnost.

V skladu z novim sloganom ‘Movement that inspires’ (Gibanje, ki navdihuje) je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec razkril novo strategijo, ki naznanja, da bo Kia poslej strankam ponujala trajnostne rešitve mobilnosti, ne pa zgolj vozil.

Ob spremembi tradicionalnega poslovnega modela, ki temelji na proizvodnji, se je Kia odločila tudi za spremembo korporativnega imena. Z umikom besede ‘Motors’ iz imena (predhodno ‘Kia Motors Corporation’) se bo Kia razširila na nova in rastoča poslovna področja, saj bo po novem ustvarjala inovativne mobilnostne izdelke in storitve.

 | Avtor: Kia Kia

Sedem električarjev

Kia je v dejavnosti ‘gibanja’ prisotna že več kot 75 let. Sprva so v podjetju nastajala prva korejska kolesa, nato se je začela proizvodnja motociklov in dostavnih tovornjakov. Danes je Kia eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu. Korejci so hkrati z novo strategijo najavili sedem novih izključno električnih vozil do leta 2027.

 | Avtor: Kia Kia

Ti novi modeli bodo vključevali osebna vozila, športne terence in enoprostorce v različnih razredih, vsi pa bodo opremljeni s tehnologijami, ki omogočajo velik doseg in hitro polnjenje ter bodo zgrajeni na nedavno predstavljeni električni globalni modularni platformi (E-GMP), ki si jo bosta delila tako Kia kot hyundai.

Pogon bo predvsem na zadnji osi, na voljo bodo tudi štirikolesno gnana električna vozila. Platforma omogoča izdelavo športnih električnih avtomobilov, na njem bodo na primer zgradili zmogljiv model, ki bo lahko od nič do 100 km/h pospešil v manj kot 3,5 sekunde in dosegel največjo hitrost 260 km/h. Hyundai je na omenjeni paltformi izdelal novega Ioniq 5.

 | Avtor: Kia Kia

Do 500 kilometrov daleč

Kia bo sicer kmalu razkrila prvo izključno električno vozilo in novo oblikovalsko filozofijo. Kiin prvi BEV naslednje generacije bo razkrit v prvem četrtletju letos in bo predstavljal utelešenje Kiine nove osredotočenosti na elektrifikacijo. To izključno baterijsko električno vozilo, zasnovano na platformi E-GMP, se bo ponašalo z obliko križanca in ponujalo več kot 500-kilometrski doseg z enim polnjenjem ter hitro polnjenje v manj kot 20 minutah. To bo tudi prvi globalni model, ki bo nosil Kiin novi logotip.

Komentarjev 2
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 11:46 19.januar 2021.

    V Nemčiji pa že pripravljajo novo zakonodajo, ki bo v primeru pomanjkanja električne energije avtomatično izklopila polnilnice za avte. Elektrika še nekaj časa ne bo za množično uporabo. Razen, če imaš svoje sončne celice in dovolj površine, da si jih ...prikaži več lahko sploh postaviš.

  • Avatar karjola
    karjola 07:52 19.januar 2021.

    ko bo beseda meso postala se pogovarjamo naprej. vprašanje je ali je tistih 500km vožnje kot po "jajcih" ali je to vsakodnevna vožnja se pravi pozimi ogrevanje vozila in poleto hlajenje vozila, vožnja v službo in nazaj reimo 30 km ...prikaži več v eno smer ter ostali opravki recimo trgovina, otroci .... ker resnično ne mislim avta imeti stalno na kablu kot telefon.