Avto > Na Štrom
4866 ogledov

Maribor: Slaba novica za lastnike električnih vozil

Parkomat Gregor Prebil
V Mariboru se končuje privilegij za lastnike vozil, ki mislijo bolj "zeleno".

V Mestni občini Maribor z današnjim dnem ukinjajo brezplačna parkirna mesta, ki so bila do sedaj rezervirana za električna vozila in vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG). V mestu se tako vzpostavlja enotna parkirna politika.

parkirni listek Avto Parkirni listki so v Mariboru že preteklost

Ob tem se bo v približno enem mesecu vzpostavil tudi plačilni sistem polnjenja električnih vozil na javnih električnih polnilnicah v občinski lasti, pri čemer bo po napovedih občine zagotovljena lojalna konkurenca ostalim ponudnikom polnilne infrastrukture.

Električni avto, e-avto | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na sprejeto odločitev je vplivala predvsem večja ozaveščenost voznikov in prebivalcev mesta ter trend porasta deleža vozil na električni pogon," so v sporočilu za javnost pojasnili na občini.

Parkiranje z grandland X Nova metoda Avto Nepravilno parkirana vozila bi posneli in po pošti poslali kazni

Dodali so, da zasledujejo zadani cilj zmanjševanja deleža mirujočega prometa, kar je ena od bistvenih zavez mesta v sklopu izvajanja ukrepov na področju trajnostne mobilnosti in izvajanja predvidenega akcijskega načrta celostne prometne strategije mesta Maribor.

Komentarjev 2
  • LetherHossen 08:56 05.julij 2021.

    Prvo mesto v Sloveniji, ki je izenačilo električne in klasična vozila ... Velik korak naprej v zeleno ...

  • Avatar Leon
    Leon 08:36 05.julij 2021.

    Ali ste mislili,da se bodo zastonj vozili ? Podobno se bo zgodilo z lastniki e-skirojev ,ki jih bodo po novem morali registrirati . Nič ni zastonj .