Avto > Na Štrom
2613 ogledov

Nov obraz za enega najbolj presenetljivih električnih

MG ZS
1/5
MG
MG ZS je doživel dobrodošlo prenovo, ki je pri cenovno ugodenemu električnemu križancu naslovila nekaj glavnih pomanjkljivosti.

Ste med tistimi, ki vas že mika električni avto, pa še niste slišali za MG ZS? Čudno. Na Norveškem, najbolj "električni" državi na svetu, se uvršča med petnajsterico najbolj prodajanih avtov sploh in se recimo bojuje za ista mesta kot VW ID.3. Podobno je na zahtevnem trgu Švedske. 

MG ZS se prodaja tudi v Sloveniji, pred časom smo ga preizkusili in bili zelo pozitivno presenečni, kaj zmore ta kompaktni električni križanec za ceno okoli 30 tisočakov. 

Pri znamki MG (nekoč ponos Velike Britanije, danes v lasti kitajskega SAIC Motor) so predstavili močno prenovljen model, ki ga bodo začeli prodajati v Evropi že prihodnji mesec. 

MG ZS | Avtor: MG MG

Razpoznaven je po novi, zdaj povsem polni maski in novimi LED svetili. Pokrov za polnjenje je še vedno spredaj. Nov je zadnji odbijač.

Zdaj bo ZS na razpolago z dvema stopnjama opreme in z dvema različnima baterijama. Večja "long range" ima 72 kWh, kar ji omogoča poti do 440 kilometrov z enim polnjenjem. To je velik preskok od dosedanjih 260 kilometrov z 44,5 kWh baterijo. Manjša od obeh novih baterij bo na razpolago od naslednjega leta, imela bo 51 kWh in 320 kilometrov dosega.

Nekaj tehničnih sprememb je pri polnilni tehnologiji, ultrahitra polnilnica lahko pri enosmernem toku prazno baterijo povsem nabije že v 40 minutah. Na domači 7-kilovatni polnilnici se bo avto napolnil v dobrih 10 urah. 

V notranjosti avto nudi moderno izračje z 10,1-palčnim zaslonom, ki so mu izboljšali grafiko in funkcije. Nov je voznikov zaslon, dodano je brezžično polnjenje za telefon. Opremska paketa bosta dva.

Cene za ZS se bodo sicer nekoliko zvišale, a bodo po napovedih vsaj pri standardni različici dosega še naprej ostale na nivoju najcenejšega električnega modela v svojem razredu. 

MG ZS | Avtor: MG MG

Prihaja marvel-R

MG sicer napoveduje pravcato evropsko ofenzivo svojih modelov. V kratkem bodo začeli prodajati 4,7 metra dolg suv marvel-R, ki bo z dosegom 400 kilometrov, konkurenčno ceno in vsebino izzval C segment, na primer škodo enyaqa ali VW ID.4. Začetna cena bo okoli 39 tisoč evrov.

MG marvel R electric | Avtor: MG MG

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 10:44 11.oktober 2021.

    Pred kratkim, ko sem kolesaril v bližini Notranjih goric, me je prehitel. Tako grdega avta še nisem videl. Žal.