Avto > Na Štrom
2691 ogledov

Razkritje: Naslednik legendarnega twizyja

Mobilize Duo
1/15
Renault
Renault bo električni dvosed duo svoje blagovne znamke Mobilize mobility ponudil sredi prihodnjega leta. Naslednik twizyja so predstavili kot del širitve dejavnosti mobilnosti po Evropi in na drugih trgih.

Duo – dejansko gre za naslednika renault twizyja – je namenjen predvsem podjetjem za souporabo avtomobilov ali drugim operaterjem, ki iščejo nizkocenovna vozila.

Renault Twizy Pozabite na ferrari Avto Pozabite na ferrari! Če radi izstopate, kupite twizyja.

Mobilize Duo | Avtor: Renault Renault

"Duo je preboj za operaterje, ki ponujajo souporabo avtomobilov," je povedala Fedra Ribeiro, glavna operativna direktorica Mobilize. Obljubila je, da bo v primerjavi s klasičnim osebnim avtomobilom zmanjšala obratovalne stroške kar za 35 %. Ribeirova pravi, da bo duo postal "prvo programsko definirano vozilo" skupiine Renault, ko bo predstavljen prihodnje leto. Duo je zasnovan s pomočjo sofisticirane računalniške platforme, ki bo pomagala tako operaterjem kot strankam, so še sporočili iz podjetja. "Poskrbeti moramo, da imajo izjemno izkušnjo," pravi Ribeirova. Obljubila je tudi brezhiben proces "pri iskanju avtomobila, polnjenju avtomobila, celo zabavi."

Mobilize Duo | Avtor: Renault Renault

Prilagojen za nižje stroške

Mobilize bo na pariškem avtomobilskem salonu predstavil tudi vozilo duo, ki obljublja "drugačno izkušnjo".

"Vozila oblikujemo za souporabo. To ni samo beseda. To je popolnoma drugačen način razmišljanja," je povedal Patrick Lecharpy, direktor oblikovanja pri Mobilize.

Mobilize Duo | Avtor: Renault Renault

hodok Dostavni twizy cargo Avto Koliko "hodokov" smo spravili v dostavni električni twizy?

Avto uporablja enak sprednji in zadnji odbijač, da zmanjša stroške in omogoči preprosto zamenjavo. Odbijači imajo tudi poseben vzorec za boljše skrivanje prask. Sedeži imajo prevleke, ki jih je mogoče enostavno odstraniti in oprati. Okoli 95 % delov tega vozila je mogoče reciklirati.

Mobilize Duo | Avtor: Renault Renault

Citroën ami one Avto Ali Citroën pripravlja konkurenta renault twizyju?

Podrobnosti o bateriji ali moči niso znane, so pa pri Renaultu že prej napovedali, da bo za namen hitrejšega polnjenja baterijske module mogoče ročno zamenjati.

Za zdaj je znano, da bo duo na voljo v dveh različicah, in sicer osnovni z največjo hitrostjo 45 km/h (v tem primeru ga lahko vozijo tudi 14-letniki), ter zmogljivejši, ki doseže 80 km/h.

Mobilize Duo | Avtor: Renault Renault

Leon Cafnik IZKUŠNJE MEHANIKA Avto Električni avtomobili v servisne delavnice prinašajo številne novosti

Elektromotor je nameščen zadaj in poganja zadnji kolesni par, avtonomija z enim polnjenjem baterije je 140 kilometrov. Duo v dolžino meri 243 centimetrov, 130 centimetrov v širino in 146 centimetrov v višino. Namenjen je dvema potnikoma, ki sedita kot na motociklu (1+1).

Duo bo na voljo tudi v dostavni različici z enim sedežem, slednji se imenuje bento. Mobilize bento bo ponujal skoraj 700-litrski prtljažnik, na voljo pa bo na začetku leta 2024.