Avto > Na Štrom
9812 ogledov

Šef VW vozil teslo Y in povedal resnico

Tesla model Y Tesla
Herbert Diess je priznal, da je se je zapeljal s povsem novim teslo Y. "Ta avto nam je referenca ..."

Pisali smo že o nenavadnem srečanju med šefom koncerna Volkswagen Herbertom Diessom in ustanoviteljem Tesle Elonom Muskom minule dni v Nemčiji. Ob tej priložnosti se je Musk zapeljal z nemškim električnim avtom ID.3 in ga v svojem slogu pohvalil. 

Zdaj pa je tudi Diess priznal, da je že preizkusil novega model Y, križanca, ki naj bi postal najbolj prodajana tesla sploh in ga bodo izdelovali tudi v novi tovarni v Nemčiji. "Seveda sem testiral teslo model Y, s svojim kolegom Frankom Welschom [šef R&D pri VW]. Ta avto nam je na mnogih področjih, čeprav ne na vseh, referenca: glede uporabniške izkušnje, zmožnosti posodobitev, značilnosti vožnje in zmogljivosti najvišje postavljenih različic, polnilnega omrežja, dosega. Model Y ima veliko prednost, da je bil zasnovan kot električni avto, tako kot ID.3. Veliko naših konkurentov še vedno uporablja platforme za termične motorje. Rezultat je, da iz njih ne dobijo najboljšega mogočega električnega avta."

Elon Musk Strogo zaupno! Avto Strogo zaupno! O čem sta se pogovarjala šefa tesle in VW?

Nemci so sicer prepričani, da bi lahko v nekaj letih ujeli ameriškega konkurenta tako glede stopnje proizvodnje kot tudi dostopnosti tehnologije. Je pa Diess zavrnil vse govorice, da bi na nenavadnem sestanku z Muskom sklepala kakšne dogovore o sodelovanju. 

Bomo videli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.