Avto > Na Štrom
7195 ogledov

Tega od premijske limuzine ne bi pričakovali

Tesla S Tesla Motors
Iz Nemčije prihaja nenavadna novica. Premijski avtomobil tesla model S se je namreč na tehničnih pregledih, ki jih izvaja organizacija TÜV, odrezal komaj malce bolje kot povsem plebejski in seveda veliko cenejši dacia duster.

Pri TÜV so se tokrat prvič lotili analize rezultatov električnih avtomobilov na tehničnih pregledih. Izkazalo se je, da se je admiralska ladja ameriškega proizvajalca premijskih avtomobilov, ki stane okoli 100. 000 evrov, po zanesljivosti na tehničnih pregledih uvrstila na zadnje mesto med električnimi avtomobili. Primerjali so avtomobile, ki so tri leta po nakupu bili prvič obvezani obiskati tehnični pregled.

Tesla Motors Gigafactory Berlin-Brandenburg Dan D Avto Tako hitro bo tesla iz Berlina v Sloveniji

Smart | Avtor: Smart Smart

Tesla model S se ni le uvrstil na zadnje mesto med električnimi avtomobil, ampak se je uvrstil le malce nad dacii dusterja in logana, ki sta oba opremljena z motorji z notranjim zgorevanjem in cenovno bolj ugodno tehniko, predvsem pa sta veliko cenejša.

Nakup avtomobila Ponudba avtomobilov Avto Slovenski avto trgovci imajo veliko težavo

Pri TÜV so se z rezultati obrnili tudi na proizvajalca Tesla Motors, vendar do zdaj njihovega pojasnila v zvezi s slabim rezultatom še niso prejeli. Rezultate lanskih tehničnih pregledov so sicer objavili že januarja, torej je bilo časa za pojasnilo dovolj. Pri TÜV so v primerjavo sicer uvrstili štiri električne modele, ki so bili lani na trgi vsaj tri leta in so zato lastniki številne njihove primerke prvič pripeljali na tehnični pregled.

BMW i3 | Avtor: PRIMA PRIMA

Na prvo mesto se je uvrstil smart fortwo z deležem okvar 3,5 odstotka. S tem se sicer ni zvrstil med avtomobile z najmanj odkritimi pomanjkljivostmi, vendar pa se je med 128 v primerjavo vštetimi avtomobili še vedno uvrstil v prvo tretjino. Drugo mesto je pripadlo BMW-ju i3 s povprečnim deležem pomanjkljivosti 4,7 odstotka, s katerim se je uvrstil v drugo tretjino preskušenih avtomobilov. Poleg tesle model S se je v zadnji tretjini znašel tudi renault zoe, ki pa je s povprečnim deležem okvar 5,7 odstotka še vedno veliko više od tesle s povprečnim deležem 10,7 odstotka.

Tesla 3 To je normalno Avto Kupec dobil avto z eno zavoro: To je normalno

Vsak deseti tesla model S torej v Nemčiji pade na prvem tehničnem pregledu. Najpogostejši razlog za zavrnitev na tehničnem pregled so sicer okvare na meglenkah in kratkih lučeh, prav tako pa tudi na vodilih obes, torej na komponentah, ki niso povezane z električnim pogonskim sklopom.

Renault ZOE | Avtor: Anže Petkovšek Električno vozilo Renault ZOE Anže Petkovšek

Avtopilot Iz Tesle pojasnjujejo Avto Zaradi nenavadne nesreče v Parizu, Teslin avtopilot spet pod drobnogledom
Komentarjev 3
  • Toma 20:25 12.april 2022.

    Včeraj je bil še lepši… hecam se! V glavnem, nikoli ga ne bi kupil. Že zaradi butonless-a!

  • Patricia_Collier 12:01 12.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • alen009 08:10 12.april 2022.

    Kako fantastičen dan je danes.