Avto > Na Štrom
3304 ogledov

V Avstriji velik preobrat pri prodaji avtov

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Saša Despot
Prvič registriranih več elektrificiranih avtov kot pa klasičnih.

V Avstriji je bilo avgusta prvič registriranih več avtomobilov na hibridni in električni pogon kot pa takšnih, ki jih poganjata dizel ali bencin, je v četrtek sporočil avstrijski statistični urad.

Skupni delež na novo registriranih hibridov in električnih vozil je znašal 42,2 odstotka. Po drugi strani je delež vozil na bencinski pogon znašal 35,1 odstotka, delež dizlov pa 22,7 odstotka, je podatke povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Podatki statističnega urada kažejo, da se je delež na novo registriranih vozil na alternativne pogone v enem letu več kot podvojil.

Na splošno podatki kažejo, da je upadel delež lastništva avtomobilov. Tako je bilo minuli mesec registriranih 15 odstotkov manj vozil kot avgusta lani.

V Sloveniji je bilo po podatkih Sekcije za motorna vozila avgusta registriranih 610 baterijskih avtov, priključnih hibridov, hibridov ali mehkih hibridov. Njihov delež v celotni prodaji je le 17-odstoten. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.