Avto > Na Štrom
2455 ogledov

V Sloveniji lahko kupimo najbolj električni hyundai santa fe

hyundai santa fe plug-in hybrid
1/15
Hyundai
Hyundai je po dobrem letu od predstavitve nove generacije pripeljal še zadnjo, priključno hibridno različico svojega največjega evropskega križanca santa feja, santa fe plug-in hybrid.

Ta sicer ni prvi elektrificirani santa fe v tej generaciji, saj je že aprila lani Hyundai ob turbodizelski predstavil tudi hibridno različico santa feja, ki je na voljo s prednjim ali štirikolesnim pogonom. Priključno hibridni santa fe je v nasprotju s hibridnim na voljo le v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

Prenovljeni santa fe Novo pri nas Avto Je to res le prenovljeni santa fe?

hyundai santa fe plug-in hybrid | Avtor: Hyundai Hyundai

Seveda se santa fe plug-in hybrid od drugih različic razlikuje predvsem po pogonskem sklopu, ki ga sestavljajo 1,6-litrski turbobencinski štirivaljnik T-GDi smartstream, elektromotor in 6-stopenjski samodejni menjalnik. Sistemska moč znaša 195 kilovatov, navor pa 350 njutonmetrov.

Hyundai Bayon Avto Test nenavadnega hyundaija, ki obrača glave

Ko elektriko črpa iz litij-ionske baterije s kapaciteto 13,8 kilovatne ure, lahko elektromotor z močjo 66,9 kilovata zgolj električno velikana poganja do razdalje 50 kilometrov, pri čemer k dosegu precej pripomore tudi možnost regenerativnega zaviranja. Baterijo se sicer lahko polni na domači vtičnici ter polnilnicah z enosmernim ali izmeničnim tokom.

hyundai santa fe plug-in hybrid | Avtor: Hyundai Hyundai

Hyundai tudi za santa fe plug-in hybrid ponuja 5 let tovarniške garancije brez omejitve kilometrov, na samo baterijo pa zagotavljajo osem let oziroma do 160.000 prevoženih kilometrov jamstva. Zanj bo treba v kombinaciji z osnovno opremo premium odšteti najmanj 57.000 evrov, v kombinaciji z boljšo opremo impression pa najmanj 62.000 evrov.

Hyundai predstavitev N vozil Nov začetek Avto Hyundai ob koncu leta presenetil z novico

hyundai santa fe plug-in hybrid | Avtor: Hyundai Hyundai

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.