Avto > Na Štrom
5725 ogledov

Volkswagnov šef razkril, kaj bodo izboljšali

Volkswagen logo EPA
Šef Volkswagna Thomas Schäfer bi rad Volkswagen spet spremenil v »znamk ljubezni«.

Na koncu svoje predstavitve na vrhu nemških avtomobilskih proizvajalcev IFA je Volkswagnov šef Tomas Schäfer pokazal najnovejši reklamni spot za VW ID buzz z Ewanom MaGregorjem v glavni vlogi.

VW ID. buzz Za volanom Avto Prvič za volanom električnega ID.buzza

Električni avtomobil, ki premošča vrzel med starim in novim »bullijem« in za katerega so prejeli že več kot 20.000 naročil, je namreč simbol Schäferjevih dolgoročnim načrtov.  Volkswagen naj bi zopet postal »ljubezenska znamka«, kakršen je bil v času Beatlov in vesele druščine njihovih oboževalcev. Postal pa naj bi tudi najbolj zaželena znamka trajnostne mobilnosti.

VW ID.5 | Avtor: Saša Despot avtomobilska predstavitev VW ID.5 Saša Despot

Vendar pa je Volkswagen trenutno zelo oddaljen od tega cilja. V prodaji električnih avtomobilov namreč dominira Tesla Motors,  Evropi pa je zelo priljubljen tudi fiat 500e, Volkswagnu pa se je med deseterico najbolje prodajanih uspelo uvrstiti le s volkswagnom ID.4. Kombilimuzina ID.3 se po drugi strani ni razvila v želeno uspešnico, čemur bi lahko botrovala tudi pomanjkljiva končna izdelava avtomobila.

ID.3 Test Avto ID.3: Volkswagnov revolucionar

Schäfer je v tem pogledu izpostavil potrebo po izboljšavah. Na kongresu IFA je zato obljubil, da bodo izboljšali »substanco izdelkov«. Ro velja tako za hardver kot tudi softver. Zaradi težav v hišnem oddelku za softver Cariad je namreč Volkswagen na tem področju zaostal za tekmeci, predvsem pa se to kaže na infotainmentu. Schäfer bi rad izboljšave dosegel predvsem tu.

VW ID.4 GTX | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poleg tega naj bi se znamka stalno usklajevala z interesi kupcev. Zato naj bi imeli manj modelov, a več vsebine. Poleg novega passata naj bi leta 2023 debitiral tudi električni ID aero, ki naj bi naslavljal širok spekter kupcev. Tudi prodaja se vse bolj obrača k agencijskemu modelu. Schäfer se je namreč pohvalil, da so pred kratkim povsem preko spleta prodali prvi ID.4. Vendar pa to ostaja izjema, saj bodo večin prodaje še vedno izvajali preko trgovcev.

Volkswagen ID aero Novost Avto Pozabite passata, tukaj je VW aero

Schäferja se je ozrl tudi na prihod kitajskih znamk, kakršne so Aiways, BYD ali Great Wall, ki močno napadajo evropski trg. Pravi, da imajo Kitajci sicer prednost popolnega začetnika, vendar jim lahko konkurirajo z močno prodajno mrežo in veličastno zgodovino.

VW dron Avto Volkswagen bo poletel v zrak

 

 

Komentarjev 3
  • Ender3 18:45 24.oktober 2022.

    Kakšne izboljšave, če vsi jamrajo, da hitijo Nemci v recesijo potem, ko je Putin prekinil dobavo poceni energentov.

  • Toma 17:07 24.oktober 2022.

    Ko vidim jebeni fukwagen pred sabo…