Avto > Na Štrom
1886 ogledov

Xpeng na poti v Evropo

Xpeng G3 Xpeng
Kitajsko zagonsko podjetje Xpeng s svojim električnim avtomobilov G3 vstopa na evropski trg.

Xpeng je prvih 100 avtomobilov že dostavil na Norveško in čakajo na prevzem, sledijo drugi evropski trgi.

Aiways U5 Avto Kitajci v Evropo z najemom vozil, znana cena

Kitajci pravijo, da se Tesle ne bojijo. Električni križanec G3 je na kitajskem trgu že od leta 2018. "Ne želimo ostati le lokalna blagovna znamka. Kmalu bodo sledili tudi drugi evropski trgi," je dejal vodja Xpenga za Evropo Brian Gu.

Xpeng G3 | Avtor: Xpeng Xpeng

BAIC C301Z Upanje Avto Kitajci že spet kupujejo avtomobile

G3 ima baterije s kapaciteto 66 kWh, ki omogočajo v skladu s standardi WLTP do 450 kilometrov dosega. Baterije so do 80 odstotkov napolnijo v 30 minutah. 

Aiways U5 Avto Kitajci napadli Evropo z električnim SUV-jem

Za vozilo je med drugim značilna avtonomna vožnja "nivo 2.5", poleg tega pa omogoča tudi funkcijo samodejnega parkiranja.
Xpeng se je za vstop v Evropo preko Norveške odločil zaradi podporne vladne politike, napredne polnilne infrastrukture in visoke ozaveščenosti o električnih vozilih. Čeprav je Norveška na splošno majhen trg, je bilo skoraj 80 odstotkov tam registriranih vozil v tretjem četrtletju leta 2020 s polnilnim kablom za polnjenje električne energije, poroča Autonews Europe.

MG 5 SW To je cena Avto Kitajska "električna octavia" za Evropo

Cene se na Norveškem začnejo pri 33 tisoč evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.