Avto
12 ogledov

Najbolj mišičasti kii v zgodovini

Kia pro cee'd GT
1/6
Kia
Kia bo marca na avtosalonu v Ženevi razkrila nova pro cee'd in cee'd GT, najbolj mišičasta modela v zgodovini znamke.

Vodja oblikovanja pri Kii Peter Schreyer je cee'du v športnih različicah namenil še bolj športno postavo, inženirji pa nov 1,6-litrski bencinski motor s turbopuhalom, ki zmore 150 kilovatov (204 konjskih moči; KM) in 265 njutonmetrov (Nm) navora.

Novinca poleg atletske postave premoreta še dnevne LED-luči, dvojno izpušno cev, 18-palčna aluminijasta platišča in privlačne rdeče zavorne čeljusti, znotraj pa športne sedeže znamke Recaro.

Novi 1,6-litrski bencinski motor GDI s turbopuhalom bo proizvajal 150 kilovatov moči (204 KM) in 265 Nm navora, za prenos na prednji kolesni par bo skrbel šeststopenjski ročni menjalnik, ki bo pro cee’du GT in cee’du GT omogočal pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 7,9 sekunde.

Novinca iz cee’dove družine bodo proizvajali v slovaški tovarni. Proizvodnja se bo začela predvidoma sredi maja, v prodaji pa ga je po vsej Evropi moč pričakovati sredi leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.