Avto
13 ogledov

Najbolj varčno vozi Portugalec

Ecoflex
1/5
Žurnal24 main
Na Oplovi prireditvi ecoFLEX Experience, na kateri so iskali najbolj varčnega voznika, se je zelo dobro izkazal tudi slovenski tekmovalec, ki je za las ostal brez avtomobila.

Med več kot 70.000 prijavljenimi tekmovalci iz vse Evrope se je 20 finalistov (po eden iz vsake sodelujoče države) minuli vikend na Švedskem pomerilo v končnih preizkušnjah. V skupnem seštevku najboljše porabe 3,95 litra in časa je zmagal Portugalec António Gonçalves, ki je za nagrado prejel ključe opla ampere. Ker bo ta v serijski proizvodnji šele od prihodnjega leta, bo dotlej vozil insignio. Drugo mesto in astro ecoFLEX si je privozil Danec Yakup Pelit, tretje mesto in corsa ecoFLEX pa je šla v roke Fincu Keiju Tapiu Leppävuoriju.

Izkazal se je tudi slovenski predstavnik Urban Gostečnik, ki je bil v skupnem seštevku četri, v eni izmed preizkušenj, hitrostni vožnji na 20 krogov, pa je osvojil celo prvo mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.