Avto
2192 ogledov

Najbolje prodajana znamka: Dokaz, da so Francozi racionalni

Sandero LPG Anže Petkovšek Dacia Sandero LPG
Romunska znamka Dacia, ki je v lasti francoskega Renaulta, se je uvrstila na prvo mesto najbolje prodajanih avtomobilskih znamk v Franciji.

Očitno ji gre v prid nestabilna gospodarska situacija in kriza zaradi epidemije, ki kupce navaja k bolj racionalnim nakupom, prav tako pa tudi pomanjkanje polprevodnikov,zato se ji je uspelo v Franciji uvrstiti celo pred domača velikana Peugeot in Renault.

Dacia Sandero Evropska uspešnica Avto Najbolje prodajan v Evropi ni več golf, ampak Romun

Daciin uspeh sicer ni nekaj povsem novega, saj je dacia sandero v Franciji že več let najbolje prodajana avtomobil med fizičnimi kupci. Letos se je uspeh enega modela zgolj razširil na celotno znamko. Ta je po podatkih agencije za raziskave trga Autoways z 99.698 registracijami do 20. Decembra v Franciji dosegla 14,5-odstotni tržni delež in se uvrstila pred Renault s 13,3- in Peugeot z 12,7-odstotnim deležem.

dacia sandero, dacia logan, dacia sandero stepway | Avtor: Dacia Dacia

Daciina prodaja se je s tem v letošnjem letu glede na lansko leto povečala za 27 odstotkov, medtem ko sta njena francoska tekmeca padla za dobrih 20 odstotkov. Razlog zato sicer ni zgolj v povečanem zanimanju za romunsko znamko, ampak tudi v tem, da sta Peugeot in Renault bolj izpostavljena pomanjkanju polprevodnikov.

dacia sandero stepway LPG Preizkus Avto Odgovor na visoke cene goriv

Uspeh romunske znamke je toliko večji ob upoštevanju dejstva, da je njena modelna ponudba veliko manjša kot pri francoskih tekmecih. Na vrh se ji je uspelo zavihteti predvsem po zaslugi zgolj enega modela, sandera, ki jih je na francoske ceste letos zapeljalo kar 67.638. Zanimivo, da je drugouvrščenih peugeotov 208 na francoske ceste zapeljalo »le« 35.071.

Peugeot 208 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

predstavitev Dacia Spring Spring Avto Najcenejši električni avto že pri nas, cena 13.512 evrov
Komentarjev 1
  • Kimberly_Moore 09:49 29.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦